Російським окупантам стукнуло в голову терміново перевести незаконно захоплених полонених українських офіцерів до одого з московських СІЗО. Відомо, що українських військових затримали 25 листопада в Керченській протоці.

Про це з посиланням на уповноваженого з прав людини в Криму Людмилу Лубину повідомляють українські ЗМІ.

За словами Людмили Лубіної, вже сформовано велику групу з московських та "кримських" слідчих, які вестимуть справи затриманих українців. Лубіна додала, що їй не надходили скарги від українських моряків.

Нагадаємо також той факт, що раніше суд Сімферополя заарештував на два місяці 24 громадян України - моряків, офіцерів ВМС і СБУ, які перебували на військових суднах, які начебто порушили російський кордон.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Варто нагадати, що лідер США Дональд Трамп скасував офіційні зустрічі з президентами Туреччини і Південної Кореї в рамках саміту G20, замінивши їх "неформальними бесідами".

"Спочатку Трамп планував провести вісім зустрічей зі світовими лідерами G20, але в четвер він різко скасував зустріч з президентом Росії Володимиром Путіним. Білий дім сказав, що офіційні зустрічі з лідерами Туреччини і Південної Кореї будуть замінені неофіційними бесідами", - заявили представники Білого дому.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ситуація з російською агресією загострюється не тільки в Україні, з'явилася інформація про військовий блеф Путіна в одній з європейських країн. Так у п'ятницю, 30 листопада, стало відомо про те, що бельгійські військові літаки F-16, які беруть участь у місії НАТО з повітряного патрулювання країн Балтії, провели перехоплення російських винищувачів Су-27 над Балтійським морем. Про це пишуть ЗМІ з посиланням на Twitter Міністерство оборони королівства.

Нагадаємо, Пєсков знайшов позитив у відмові Трампа від зустрічі з Путіним.

Як повідомляв Знай.uа Сенат США опублікував вимоги до Путіна: відкрити Керченську протоку, повернути українців.

Знай.uа писав, Невзоров пояснив, для чого Україні військове положення: Запахло ладаном.