Вчені провели дослідження, в ході якого змогли встановити, яку кількість солі необхідно з'їсти для того, щоб убити людину.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Відомо, що смертельну дозу речовини намагались встановити на протязі десятків років. Ппротягом усього часу ведення досліджень вчені вели активне спостереження за людьми. За результатами дослідження лікарі з'ясували, що збільшення кількості споживання солі призводить до патології судин та іншим негативним наслідками для організму людини.

Крім того вчені розповіли, що їм вдалося вивести загальну формулу для розрахунку безпечності споживання солі.

"Щодо безпечно кількість від 1,2 до 9 грамів хлориду натрію в день. Ті, хто щодня вживав більше 9 грамів солі, шокували своє здоров'я підвищеного ризику смерті", - наводиться думка фахівців.

Популярні новини зараз
Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити
Показати ще

Разом з тим варто відзначити, що здорова порція картоплі-фрі становить шість соломок. Так категорично налаштован професор Ерік Рімм (Eric Rimm) з Департаменту харчування Гарвардського університету.

За словами дослідника, понад півдюжини соломок картоплі за раз може становити небезпеку для серцево-судинної системи.

Його заява викликав передбачуваний фурор в інтернеті, однак медичне співтовариство погоджується в деяких моментах з твердженням Римма.

Показники серцевої хвороби ростуть, а прогрес, спрямований на запобігання смертей від серцево-судинних захворювань, навпаки сповільнився.

Чому? Більшість людей воліє харчуватися жирної, солоної і солодкої їжею і зовсім не люблять займатися фізичними упражненими.

Порада доктора Римма частково заснована на недавньому дослідженні, проведеному італійськими дослідниками в "Американському журналі клінічного харчування". Вчені встановили, що люди, які викреслили картопля зі свого харчового раціону, жили на шість місяців довше, ніж ті, хто харчувався їм.

Люди, які їли картоплю фрі два або три рази в тиждень, мали (не дивно) більш високий ризик розвитку діабету, ожиріння і серцево-судинних захворювань.

Однак не вся картопля шкідлива для здоров'я. Батат — це коренеплід родом з Перу і Колумбії, далекий родич звичної нам картоплі.

Нагадаємо, вчені розповіли про несподівану шкоду нікотину.

Як повідомляв "Знай.ua", небезпечні бактерії "населяють" людську шкіру, медики запропонували рішення.

Також "Знай.ua" писав, що основні причини не їсти м'яса.

Уляна Супрун попереджає про небезпеку гіпертонічного кризу восени