Міністр закордонних справ Павло Клімкін розкритикував роботу Державної міграційної служби України. Приводом став інцидент з сестрою режисера Олега Сенцова Наталією Каплан, у якій служба не приймає документа на продовження виду на проживання.

Про це Клімкін повідомив на офіційній сторінці в Facebook.

"Вчора вранці разом з Яцеком Чапутовичем передали в руки Наталії Каплан знак МЗС Польщі "Pro Dignitate Humana" для її брата Олега Сенцова. Мабуть, тому що Наташа дуже скромна, я тільки зараз дізнався, і то не від неї, про епопею, яка триває вже не перший місяць між нею і Державною міграційною службою України з приводу продовження виду на проживання”, - зазначив Клімкін.

Міністр додав, що жінка була змушена 17 разів здійснити візит в ДМС, однак ніякого прогресу не було і тільки після особистого втручання "завтра обіцяють нарешті прийняти її документи".

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Клімкін нагадав, що за останні роки МЗС вдалося скасувати механізм запрошень з отриманням дозвільних міграційних документів для громадян деяких країн.

"Не будемо на цьому зупинятися. Наполегливо раджу, а насправді - вимагаю від ДМС припинити знущатися над людьми", - додав міністр.

Нагадаємо, Україна розірвала півсотні договорів з агресором. На черзі - розірвання Договору про дружбу і співробітництво. Міністр закордонних справ України Павло Клімкін розповів про кардинальні заходи у сфері співробітництва з Росією, які були застосовані після агресії Кремля в Азовському морі.

Як повідомляв Знай. ua, Клімкін розповів про невгамовних апетитів Путіна. Клімкін розкрив плани Путіна щодо України.

Знай. ua писав, що у Клімкіна зробили важливе "кримське" заяву. До наступної Генасамблеї ООН Україна готує дещо цікаве.