Росія не зупинилася на акті агресії проти українських суден у Керченській протоці, стало відомо про ще ряд злочинних дій, які спровокували ланцюгову реакцію НП у азовських водах.

Про це пише портал Рoliteka.

У повідомленні йдеться, що після обстрілу і захоплення українських кораблів, Росія влаштувала блокаду в Керченській протоці, що стало причиною декількох НП в акваторії.

Так, через закриття протоки, в Чорному та Азовському морях скупчилися сотні торгових суден, які йшли в порти Бердянська і Маріуполя.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте
Показати ще

Блокада Росією Азовського моря стала причиною кількох серйозних аварій.

Ще 30 листопада вантажне судно "Lady Maria" під прапором Того було пошкоджено, оскільки гвинт заплутався в якірний ланцюг суховантажу "Azov Concord" (Мальта). Обидва корабля слідували в порти Азовського моря.

Наступна велика аварія трапилася уже наступного дня, 1 грудня. Інцидент стався на виході з Азовського моря до Керченської протоки.

Російський буксир втратив контроль над баржею Shilaynyay. Баржа з ​​чотирма тисячами тонн пшениці відірвалася і сіла на мілину біля мису Кам’яний. Капітану буксира не вдалося самостійно зняти баржу з мілини.

Всі НП стали наслідком того, що біля Керченської протоки скупчилося багато суден. Вони стоять в очікуванні дозволу на прохід через протоку від Росії, яка тільки погіршує ситуацію в протоці.

Нагадаємо, ситуація навколо російської агресії у Керченській протоці не поспішає стабілізуватися, під загрозою вторгнення опинилися декілька українських портів, у тому числі і Маріуполь.

Про це пишуть ЗМІ з посиланням на повідомлення українських військових.

Так у понеділок, 3 грудня, стало відомо про прибуття у порт Маріуполя танкової роти ЗСУ. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив волонтер Сергій Тахмазов.

Раніше Знай.uа писав про те, що у Кремлі прокоментували заяву президента України Петра Порошенка про те, що Росія має намір захватити українські міста Маріуполь і Бердянськ. Представник Кремля назвав дане твердження абсурдним.

Також Знай.uа повідомляв, що Володимир Путін на саміті G20 в Аргентині пояснив причини агресії Росії проти України.