У Кремлі прокоментували заяву президента України Петра Порошенка про те, що Росія має намір захватити українські міста Маріуполь і Бердянськ. Представник Кремля назвав дане твердження абсурдним.

Про це прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков заявив журналістам у понеділок, 3 грудня.

Раніше Петро Порошенко повідомив, що Росія збирається захопити українські Бердянськ і Маріуполь для того, щоб "пробити коридор" до окупованого Криму.

Пісків заспівав стару пісеньку і назвав подібні заяви Порошенка "ще однією спробою якимось чином спровокувати напруженість". І зазначив, що вони пов'язані з майбутніми президентськими виборами в Україні.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

"Росія ніколи нічого не захоплювала і ніякі коридори нікуди не прокладала. Тому це абсолютно безпідставну заяву і звинувачення Росії в чомусь", - заявив Пєсков.

Раніше повідомлялося, що Президент Петро Порошенко вніс законопроект про припинення дії "Договору про дружбу і співпрацю з Росією".

Як відомо, раніше глава держави своїм указом ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони (РНБО) про припинення дії Договору про дружбу з РФ, підписаного 31 травня 1997 року.

Нагадаємо, Порошенко пояснив, чого Україна вимагатиме від Путіна. Нові переговори "нормандському форматі" з президентом України погодила Меркель.

Як повідомляв Знай. ua, кримські татари підтримали полонених українських моряків. Кримські татари зібрали і привезли в Москву допомогу для полонених моряків.

Знай. ua писав, що війська Путіна захопили український кордон: офіційну заяву Порошенка. Президент України Петро Порошенко попередив українців про те, що кількість російських військ уздовж українського кордону і в окупованому Криму збільшилася і може рости.