Історія свята

Катерина Александрійська жила в 3-му столітті в Александрії. Вона була дуже красивою і розумною жінкою, але не вийшла заміж, а вирішила служити Богу. Коли в Александрії відзначали язичницьке свято, його вирішив відвідати співправитель Римської імперії Максиміан. Катерина теж прийшла на свято, але для того, щоб звинуватити всіх присутніх в ідолопоклонстві. За наказом Максиміана її заарештували. Катерина зі стійкістю перенесла всі муки, і правитель наказав її стратити.

Традиції

У цей день у наших предків тривали гуляння на санях. Спочатку їхали молодята, у яких восени було весілля. До речі, наречена вперше після весілля показувалася людям. Сани молодят були розписані фарбами і прикрашені стрічками.За ними їхали друзі і рідні. А коли поверталися додому, влаштовували бенкет. Маленьким дітям, яких не запросили, відправляли гостинці і санчата в подарунок.

Ті, для кого писані сани були занадто дорогими, брали звичайні санки або просто дощечки, на яких каталися з гірок. Молодята, які були серед них, повинні були вийти з дому, проходячи по кожуху, який вивертали хутром назовні. Так вони захищалися від зурочення.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Раніше Знай.ua повідомляв про те, які фільми треба обов’язково подивитися перед Новим роком. Ми зробили підбірку фільмів з чарівною святковою атмосферою.

Нагадуємо, стало відомо, якою буде погода на Новий Рік. Українців попередили, до чого готуватися

Також Знай.ua повідомляв про традиції та обряди головного єврейського свята, Хануки.