У Порошенка прокоментували заяву митрополита про те, що діючий гарант у минулому нібито був іподияконом УПЦ МП.

Про це пишуть ЗМІ з посиланням на офіційну заяву Адміністрації президента.

У заяві йдеться, що інформація про те, що Петро Порошенко був іподияконом УПЦ МП, не відповідає дійсності.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

"Петро Порошенко ніколи не був іподияконом УПЦ МП", - запевнили в АП, реагуючи на відкритий лист намісника Почаївської лаври митрополита Володимира.

Митрополит скаржився Президенту на тиск, просив про заступництво та написав, що Порошенко, нібито, у минулому був іподияконом УПЦ МП.

Почаївська Лавра
Почаївська Лавра

"Жодні інсинуації не зупинять хід історії та становлення Єдиної Помісної Православної Церкви в Україні", - резюмували у Адміністрації президента.

Нагадаємо, Об’єднавчий собор відбудеться 15 грудня в Софійському соборі — на ньому мають проголосити створення Автокефальної помісної церкви в Україні, обрати її голову та затвердити статут.

Петро Порошенко
Петро Порошенко

Про це повідомив президент України Петро Порошенко.

"Собор відбудеться 15 грудня 2018 року", - заявив П.Порошенко на Форумі місцевого самоврядування в Києві в середу, 5 грудня.

Раніше Знай.uа писав про те, що журналіст Артем Овдієнко розповів, як від українців намагались приховати величезну проблемну позицію через надання Томосу.

Томос в Україні
Томос в Україні

Зокрема, він відзначає, що від українців майже сховали найбільш цікаву інформацію про ціну надання довгоочікуваної автокефалії. Йдеться про те, що на території України буде створено митрополію.

"Виявляється, Українська помісна православна церква не буде патріархатом – рівною серед рівних. Це буде лише митрополією, що напряму підпорядкована Константинополю", - зазначив Овдієнко.

Він додав, що створення в Україні митрополії означатиме лише те, що після надання офіційного Томосу українська церква не зможе користуватись всіма правати автокефалії самостійно. Їй доведеться спочатку запитувати дозволу у Константинополя з великої кількості питань.

Також Знай.uа повідомляв, що для українців оприлюднили головні положення проекту статуту для автокефальної православної церкви в Україні.