У Федеральній службі безпеки Росії пояснили, чому перекрили Керченську протоку перед проходом українських кораблів.

Про це повідомляє "24 Канал".

У відомстві відзначають, що перекрили протоку через величезну загрозу з боку українських військових у тому числі для Керченського мосту.

"В першу чергу, це було пов'язано з попередженням провокації, провокаційної акції, яка могла бути здійснена суднами ВМС України як щодо Кримського мосту, так і щодо безпеки мореплавання в Керч-Єнікальському каналі", – висловив позицію Росії Вольський.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Більше того він розповів, що ніякої блокади Азовського моря з боку російських військових немає, попри наявність достатніх доказів.

"Ніякої мови про так звану блокаду українських портів не йде. Ніякої упередженості або перевищень повноважень не відбувалося", – сказав представник ФСБ.

Варто відзначити, що українські військові кораблі переходили з порту Одеси до порту в Маріуполі планово та відповідно до міжнародних норм. Більше того, про цей перехід вони попередили російську сторону, яка жодним чином не забороняла цього.

Разом з тим варто відзначити, що міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс розповів, що президент Росії Володимир Путін у 2008 році на засіданні Ради НАТО-Росія намагався відмовити альянс від співпраці з Україною.

"Президент Путін як зазвичай намагався повчати союзників НАТО: "З ким ви співпрацюєте? З Україною? Це – не країна, це якесь штучне утворення, помилка в історії", - процитував литовський міністр слова російського президента.

За словами Лінкявічюса, представники країн НАТО дивилися на Путіна зі здивуванням.

"Вони не могли повірити в ці слова, вони думали, що може щось не так зрозуміли", - додав він.

Міністр нагадав, що на саміті-2008 у Бухаресті союзники офіційно підтвердили, що Україна стане членом блоку в майбутньому.

Нагадаємо, Лавров розповів, коли українські моряки повернуться додому.

Як повідомляв "Знай.ua", стало відомо про стан викрадених українських моряків.

Також "Знай.ua" писав, що путінські ФСБшники схопили адвоката затриманих українських моряків.

Захоплені українські моряки відмовлялись свідчити в суді окупованого Криму