Президент України Петро Порошенко звернувся до глави УПЦ МП Онуфрія за допомогою у звільненні українських моряків.

Про це повідомили в прес-службі глави держави.

Зокрема, президент розповів, що провів перемовини з митрополитом Онуфрієм та закликав останнього допомогти у звільнення українських полонених моряків, які перебувають у московському СІЗО.

"Вчора і позавчора я розмовляв з предстоятелем Української православної церкви Московського патріархату Блаженнійшим Онуфрієм. Звернувся до нього з проханням негайно зв'язатися з Москвою для того, щоб по лінії церкви вжити відповідних заходів для того, щоб повернути наших моряків", - заявив Порошенко.

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф "Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

У мережі доволі неоднозначно відреагували на таке прохання Порошенка та деякі користувачі почали його критикувати.

Разом з тим варто відзначити, що начальник слідчого управління ФСБ РФ Михайло Шишов розповів, що українські моряки, захоплені під час конфлікту в Керченській протоці, не можуть вважатися військовополоненими, так як Україна і Росія не воюють.

"Зазначені українські громадяни обвинувачуються у вчиненні кримінального злочину і згідно з Конвенцією про поводження з військовополоненими, підписаній в Женеві 12 серпня 1949 року, не можуть вважатися військовополоненими, оскільки Російська Федерація і Україна не знаходяться в стані військового конфлікту або війни", - сказав він.

Крім того, Шишов уточнив, що розслідування справи про нібито незаконне перетинання українськими суднами державного кордону РФ передали в центральний апарат ФСБ.

Перший заступник керівника Департаменту берегової охорони Прикордонної служби ФСБ Росії Олексій Вольський заявив, що перед захопленням українських судів Керченську протоку закрили для проходу через попередженя про можливі провокації з української сторони відносно Кримського мосту.

Крім того варто відзначити, що до полонених українських військових, яких захопили російські прикордонники в Керченській протоці, навідалася уповноважена з прав людини в РФ Тетяна Москалькова. Відомо, що правозахисниця побувала в СІЗО "Лефортово" у Андрія Драча та Романа Мокряка.

Нагадаємо, Європу та США закликають нанести останній удар по Росії.

Як повідомляв "Знай.ua", марення ФСБ про травми полонених моряків навіть на вуха не натягнеш.

Також "Знай.ua" писав, що українських моряків спробували підкупити "російським раєм".

Захоплені РФ українські моряки дають свідчення під тиском