Українські моряки, які потрапили у російський полон біля Керченської протоки, не отримували кульових поранень.

З такою заявою виступив начальник слідчого управління ФСБ РФ Михайло Шишов на брифінгу в суботу, передає "Українська правда".

"Ушкодження отримані від зруйнованої обшивки корпусу корабля, кульових поранень у них немає", - сказав він.

Крім того, Шишов підкреслив, що затримані моряки не можуть вважатися військовополоненими, оскільки Росія і Україна не перебувають у стані війни.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Він також повідомив, що правом на один телефонний дзвінок після затримання скористалися тільки 10 з 24 затриманих українських моряків. Решта, за його словами, від такої можливості відмовилися.

Крім того, начальник слідчого управління ФСБ повідомив, що один затриманий скористався правом на перекладача на українську мову.

Шишов також заявив, що до ФСБ звернувся житель Донецької області, який упізнав в одному із затриманих моряків співробітника СБУ, який його катував.

"До нас звернувся житель Донецької області. Він упізнав в одному із затриманих співробітника СБУ як особу, яка катувала його в Бердянську з заподіянням серйозних тілесних ушкоджень", - сказав він.

У той же час, перший заступник керівника Департаменту берегової охорони Прикордонної служби ФСБ Росії Олексій Вольський заявив, що українському катеру були заподіяні мінімальні пошкодження.

За його словами, командир російського корабля "зумів виконати артилерійську стрільбу таким чином, що застосування 30-мм шестиствольної установки завдало мінімальної шкоди українському катеру і здоров'ю членів екіпажу".

"Командиру корабля була поставлена ​​задача не допустити нанесення шкоди екіпажу і мінімізувати збиток самому катеру. І йому в темний час доби при всіх складнощах обстановки вдалося з цим завданням впоратися", - підкреслив Вольський.

"Навіть ті поранення, які отримані, на жаль, моряками українського катера, несуттєві", - заявив він.

Як повідомляв "Знай.ua", у Німеччині обрали заміну Меркель, що тепер буде з Україною.

Також "Знай.ua" писав, що стало відомо про стан викрадених українських моряків.