Напад росіян на українські кораблі 25 листопада було актом збройної агресії Кремля.

Про це заявив президент України Петро Порошенко в інтерв'ю американському телеканалу Fox News.

Порошенко розповів, що напад стався саме у нейтральних водах Чорного моря, які відкриті для міжнародного судноплавства, проте 10 російських кораблів відкрили вогонь та напали на українські війська.

"Пан Путін, це акт агресії. Пан Путін, це війна. Це не жарт, чи не інцидент і не криза, тому що ваші регулярні війська під російським прапором вчинили напад на українське військове судно в міжнародних водах. Немає ніяких інших пояснень", - підкреслив Порошенко.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Крім того президент нагадав, що ці дії Путіна викликали обурення у всього світу. Лідери впливових країн зажадали негайно і без жодних умов звільнити 24 українських моряків.

Також Порошенко відзначив, що чорноморська акваторія потребує допомоги союзників НАТО та входження кораблів альянсу.

"Наприклад, по-перше, нам потрібно присутність НАТО в Чорному морі, щоб не дозволити російським військам окупувати Чорне море і регіон Азовського моря, що відбувається зараз." Азовський "пакет санкцій", - запропонував глава держави.

Порошенко додав, що світове співтовариство повинне включити нові антиросійські санкції після агресії Кремля в Азовському морі.

"Нам потрібен пакет санкцій, нам потрібно поліпшити військове і технічне співробітництво, включаючи поставки летального зброї, яке допоможе нам захистити нашу країну від можливої ​​великої наземної операції, яку ми не виключаємо, що Росія може почати в будь-який момент", - зазначив Порошенко.

Разом з тим варто відзначити, що глава міністерства закордонних справ Німеччини Хайко Мас висловився категорично проти розширення санкцій відносно Росії.

Урядовець відзначив, що на даний момент необхідно зосередити основну увагу на деескалацію конфлікту між Росією та Україною, , в зв'язку з цим розширення санкцій - невірний сигнал.

"Зараз потрібно думати про розрядці конфлікту. Тому я вважаю невірним говорити в даний час про нові санкції", - сказав Мас.

Варто відзначити, що представники ЄС розглянуть питання про введення додаткових санкцій проти РФ, через агресію в Азовському морі.

Відомо, що через загострення українсько-російського конфлікту країни Балтії і Польща можуть закликати на саміті до розширення санкцій проти Москви. У свою чергу, глава МЗС Німеччини вважає, що у подібних ініціатив немає ніяких шансів на успіх.

"Я не бачу можливостей для консенсусу всередині ЄС щодо введення нових санкцій", - вказав він.

Нагадаємо, Путін влаштував в НАТО зухвалий скандал, в шоці були всі.

Як повідомляв "Знай.ua", у Німеччині обрали заміну Меркель, що тепер буде з Україною.

Також "Знай.ua" писав, що стало відомо про стан викрадених українських моряків.

Агресія РФ в Азовському морі: росіяни захопили в полон 23 українських військових моряків