Україна найближчим часом розпочне експортувати курячі яйця в Марокко.

Державна служба з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів України (Госпродпотребслужба) і компетентний орган Королівства Марокко підписали ветеринарний сертифікат на експорт українських яєчних продуктів.

Таким чином, Україна зможе здійснювати експорт яєць в Марокко. Про це повідомляє видання "Сегодня"

Раніше Україна і Туніс погодили ветеринарний сертифікат на експорт українського м'яса птиці. Та він не був єдиним. Всього в 2018 році Україна узгодила ветеринарні сертифікати на експорт:

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще
  • м'яса птиці в Албанію;
  • в Гану і Марокко - м'яса птиці і продуктів з нього;
  • в Гонконг - м'яса птиці і продуктів з нього, яєць і яєчних продуктів;
  • сировини тваринного походження в Таджикистан;
  • м'яса великої рогатої худоби в Туреччину.

Також Україна зібралася "нагодувати" курятиною Японію. В липні цього року представники країни сонця, що сходить, перевірили систему контролю якості української продукції.


Крім того, в 2018 році на свій ринок допустив курятину з України і Китай - Київ і Пекін підписали меморандум про співпрацю і сприяння взаємній торгівлі м'ясом птиці. Меморандум передбачає взаємний обмін інформацією, документацією, результатами досягнень з питань профілактики і боротьби з грипом птиці та іншими хворобами птиці.

Нагадаємо, за останній рік на курятину в Україні значно зріс попит, що призвело і до стрибка цін. Всього за 12 місяців куряче м'ясо в наших магазинах зрівнялося в ціні з країнами Європи.

Як повідомляв портал Знай.ua, українська курятина потрапить на ринки Єгипту.

Також Знай.ua писав, в.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун розповіла, наскільки корисні можуть бути яйця, якщо їх правильно споживати.