Українські синоптики повідомили прогноз погоди на останній день тижня та вихідні.

Так, в столиці у п'ятницю, 14 грудня, продовжиться снігопад. Експерти також зазначають, що епіцентр циклону, який заніс до країни серйозні опади, знаходиться просто над Києвом. Про це стало відомо завдяки повідомленням українських синоптиків і даними Укргідрометцентру.

"В п'ятницю сніг та мокрий сніг очікуються у північних областях, на заході, у Вінницькій, Черкаській областях і районах Кропивницького. У південній частині — лише місцями невеликі опади. На сході України снігу або дощу не буде", — розповіла народний синоптик Наталка Діденко.

Результати роботи циклону над Україною, які виражаються в висоті снігового покриву на ранок 13 грудня:

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще
Geplaatst door Сумський гідрометцентр "Сумський обласний центр з гідрометеорології" op Donderdag 13 december 2018

Температура повітря залишається без змін - близько нуля, з невеликими коливаннями. А ось 14 грудня циклон все ще буде над Києвом, так що буде йти сніг та мокрий сніг. Температура повітря найближчої ночі 0−2 градуси морозу, а вдень у п'ятницю в столиці близько нуля.

"В суботу, 15 грудня, в Україні похолодає до невеликих морозів, опади поступово припиняться. У неділю, 16 грудня, на заході України потеплішає, проте разом з потеплінням туди прийдуть сильні опади і штормовий вітер. На решті території у неділю буде сухо і вітряно", — прогнозує синоптик.

Варто нагадати, що станом на ранок 13 грудня в 6 областях України знеструмлено 170 населених пунктів унаслідок сильного снігу, місцями мокрого, а також поривів вітру, про що повідомив прес-центр ДСНС. У повідомленні говориться, що внаслідок складних погодних умов відбулося спрацювання автоматичної системи захисту ЛЕП, внаслідок чого міста і села залишилися без електроенергії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українців попереджають про ожеледицю на дорогах, 13 грудня. Також у четвер засніжитьч практично у всіх областях. За даними Укргідрометцентру, опади будуть невеликими, найближчим часом сильних морозів очікувати не варто, максимальна температура повітря буде на Півдні, а найхолодніше - у Карпатах.

Нагадаємо, сніговий армагеддон: літак з українцями з Єгипту не долетів до Києва.

Як повідомляв Знай.uа Київ в полоні стихії: рятувальники терміново звернулися до водіїв.

Знай.uа писав, погода на 13 грудня: не день, а справжнє випробування.