Скандально відома українська письменниця Лариса Ніцой стурбована тим, як пройшла перша служба Константинопольського патріархату в Андріївській церкві в українській столиці.

Про це письменниця поділилася у своєму блозі в соцмережі Facebook.

Так, Ніцой незадоволена тим, що служба пройшла не тільки українською мовою. Письменниця думає, що в майбутньому помісної церкви служби повинні вестися тільки державною, а не "московитською" мовою.

Лариса Ніцой
Лариса Ніцой

Популярні новини зараз
Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"
Показати ще

"Шок. Якою мовою ведеться служба у нашої майбутньої помісної церкви? Московитською? У наших церквах вже давно служби українською. Залишилося московського попа поставити на чолі помісної української церкви. Доборолися", - сказано в повідомленні.

Варто нагадати, що в мережі з'явилися епічні фото з мітингу віруючих Української Православної Церкви Московського патріархату (УПЦ МП).

У п'ятницю, 14 листопада, парафіяни УПЦ МП зібралися під будівлею Верховної Ради, щоб вимагати від уряду не втручатися в церковні справи – таким чином, вони також протестують проти отримання Україною Томосу про автокефалію. Нагадаємо, з позиції віруючих УПЦ МП, те, що відбувається – "церковний розкол". Що цікаво, на кадрах, приклонивши коліна, моляться не самі ситі священнослужителі, а звичайні люди, в більшості своїй – літні. Чи не означає це, що УПЦ МП намагається гребти руками жар парафіян?

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що посольство США порекомендувало американським громадянам в Україні завтра, 15 грудня, не з'являтися в місцях великого скупчення людей, а також демонстрацій:

“У суботу, 15 грудня, відбудеться голосування, пов'язане із автокефалією української православної церкви, в Соборі Святої Софії в Києві (вул. Володимирська, 24). У цьому районі очікується величезний натовп людей. Маса людей і протести також очікуються біля інших релігійних місць по всій країні”.

Нагадаємо, Філарет пояснив, навіщо Україні потрібен Томос: "Той, хто служить ворогові - служить дияволу".

Як повідомляв Знай.uа Варфоломій відхрестився від церковного "престолу" України: у вас своїх вистачає.

Знай.uа писав, Патріарх Кирило набазікав Папі Римському і ООН на Україну.