Вінницький Свято-Преображенський кафедральний собор Української Православної Церкви захопили невідомі відразу після ранкового богослужіння.

Про це повідомляє СПЖ.

Наразі вже відомо, що вранці 15 грудня до кафедрального собору під'їхали молодики та відібрали в місцевої охорони ключі від всього комплексу приміщень.

"Забирайте свої речі і йдіть", - заявили вони представникам УПЦ.

Популярні новини зараз
Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Варто відзначити, що митрополит Вінницький та Барський Симеон виявився у числі небагатьох з Московського патріархату, які публічно оголосили про участь в Об'єднавчому соборі.

Більше того наразі вже відомо, що Симеон в супроводі благочинного Вінницького районного благочиння архімандрита Дорофея (Маркевича), а також митрополит Переяслав-Хмельницького та Вишневського Олександр (Драбинко) прибули до Софійського собору для участі в "об'єднавчому Соборі".

Відомо, що раніше обидва архієрея зустрічались з президентом Порошенком для обговороння автокефалії.

Разом з тим варто відзначити, що предстоятель УПЦ Київського патріархату, патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет зазначив, що Томос української церкви необхідний для входження в євхаристійне спілкування (можливість спільного служіння літургії) з усіма православними церквами світу.

"Для того, щоб держава, яку нам Бог дав, існувала, треба, щоб у цій державі була одна православна церква. Чому ми так боремося, докладаємо стільки зусиль, терпимо, — тому що хочемо створити в Україні єдину помісну православну церкву. Противники наші добре знають, що це веде до перемоги, тому зосередили всі сили в усьому світі, щоб не допустити об'єднання українського православ'я", - зазначив Філарет.

Філарет зазначив, що, той, хто працює на роз'єднання українського православ'я — "той служить ворогові і, насамперед, дияволу".

"Ми повинні робити все, щоб об'єднатися з усіма православними церквами в Україні, і ми це робимо, і прийшли до того, що всі три церкви, не всі архієреї, але від усіх трьох церков Вселенський патріарх отримав звернення про надання нам томосу про автокефалію української церкви", - додав Філарет.

Нагадаємо, Варфоломій відхрестився від церковного "престолу" України.

Як повідомляв "Знай.ua", патріарх Кирило поскаржився Папі Римському та ООН на Україну.

Також "Знай.ua" писав, що Варфомоломій відправив підкріплення до Києва на Об'єднавчий собор.

Об’єднавчий собор: Експерти попереджають, що процес обрання предстоятеля може затягнутися