Капітан корабля "Нікополь", захопленого російськими військовими в Керченській протоці, Богдан Небилиця заявив ФСБшным слідчим, що його необхідно розглядати у справі саме як військовополоненого.

Про це стало відомо завдяки повідомлення правозахисника Миколи Полозова, пише портал "Політека".

Полонені українські моряки
Полонені українські моряки

"Як і з іншими моряками, з Небилицей було проведено слідчі дії, ознайомили з кількома постановами про призначення експертиз. Також провели його допит, в ході якого він заявив, що є військовополоненим", - заявив Полозов.

українські моряки в полоні агресора
українські моряки в полоні агресора

Популярні новини зараз
Затримка виплат: Пенсійний фонд пояснив, що буде з пенсіями та субсидіями за травень Хоч-не хоч, а в ТЦК йти все одно доведеться: українцям не залишили альтернативи Пенсія збільшиться на 50%: українцям розповіли про лазівку у виплатах ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково
Показати ще

А ось за словами адвоката капітана Еміля Курбединова, Небилиця за час перебування в СІЗО «Лефортово» було чотири рази з невідомих причин переведено в різні камери.

Варто зазначити, що Небилиця став десятим моряком, який заявив, що вважає себе військовополоненим і відмовився давати свідчення.

До цього від дачі свідчень відмовилися командири трьох затриманих кораблів Денис Гриценко, командир буксира "Яни Капу" Олег Мельничук, офіцер Служби безпеки України Василь Сорока, командир судна "Бердянськ" Роман Мокряк, а також кілька моряків.

Варто нагадати, що на даному етапі умов для повного або часткового скасування європейських санкцій проти Росії немає. Про це заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель на дводенному саміті Євросоюзу, який проходив у Брюсселі. До такого висновку прийшли глави лідери держав і урядів Європейського союзу.

Меркель, за підсумками міжнародної зустрічі, зазначила: "Ми обговорили тему Росії і України і констатували, що немає жодних умов для того, щоб скасувати або полегшити санкції".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Кремлі відреагували на заяву США про те, що зустріч Володимира Путіна з Дональдом Трампом можлива лише після повернення Україні захоплених кораблів і моряків – російська влада вважає, що це "не може бути підставою для втручання у слідство щодо їх кримінальної справи".

Нагадаємо, у Путіна зухвало відповіли Порошенку щодо НАТО: Росія протистоятиме.

Як повідомляв Знай.uа Порошенко помер: Росія видала чергову дикість.

Також Знай.uа писав, Порошенко розповів, як Путін поплатиться за викрадених українських моряків: "Покарання буде".