У Михайлівському золотоверхому соборі Києва пройшла перша літургія Предстоятеля єдиної Помісної автокефальної православної церкви України блаженнійшого Епіфанія, митрополита Київського і всієї України. Про це повідомляє Укрінформ.

У Михайлівському соборі зібралося близько 200 осіб. Обстановка спокійна.

Як повідомлялося, у суботу, 15 грудня, у соборі Святої Софії у Києві відбувся Об’єднавчий собор Помісної української православної церкви. На ньому духовенство обрало очільника автокефальної православної церкви в Україні, який отримає Томос. Ним став митрополит Епіфаній.

Також передавалось, що з'явилася остання інформація про те, коли ж Україна отримає документ про автокефалію. Так, новому главі єдиної української церкви Єпіфанія патріарх Константинопольський Варфоломій 6 січня в Стамбулі вручить довгоочікуваний Томос.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Томос для України
Томос для України

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-секретаря УПЦ Київського патріархату Євстратія.

Нагадаємо також той факт, що в суботу, 15 грудня, було оголошено про створення української помісної православної церкви. Її головою було обрано Епіфанія.

Томос в Україні
Томос в Україні

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що субота, 15 грудня 2018 року стала історичним днем для України. Урочисто б'ють дзвони, радіє український народ. Народилася Єдина українська автокефальна церква, а її головою (предстоятелем) стала така відома духовна особа, як митрополит Переяславський та Білоцерківський Епіфаній. Тепер церковник отримав новий титул – митрополит Київський і всієї України.

Таож передавалось, що Томос української церкви необхідний для входження в євхаристійне спілкування (можливість спільного служіння літургії) з усіма православними церквами світу.

Про це заявив предстоятель УПЦ Київського патріархату, патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет в день тезоіменитства, трансляція заходу велася на сторінці патріарха в Facebook

Нагадаємо, "ніндзя-черепашки" хотіли зірвати Об'єднавчий собор у Києві.

Як повідомляв Знай.uа Порошенко виступив на Об'єднавчому соборі: Томос чекає.

Знай.uа писав, Єдина Українська церква отримала нового главу.