У неділю, 16 грудня український президент Петро Порошенко збирає термінову прес-конференцію. Розпочнеться вона о 16:00 в "Мистецькому Арсеналі" у Києві на Лаврській вулиці.

Цю інформацію повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу українського глави.

Основною темою прес-конференції Петра Порошенко стане Православна церква України, історичне рішення по якій прийняв напередодні Об’єднавчий собор. Глава країни збирається озвучити, як відіб’ється на подальшій долі України духовна незалежність країни.

Варто відмітити, що після Об’єднавчого собору у Києві 15 грудня Петро Порошенко виступив перед українцями на Софійській площі. Він наголосив, що держава не втручатиметься в діяльність церкви.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

"У нас не було, немає і не буде державної церкви. Держава не втручатиметься в діяльність церкви. І в освячену Томосом православну церкву теж ніхто нікого не буде "запрошувати" силою. Ще раз підкреслюю, це — питання вільного вибору для кожного віруючого". Петро Порошенко

Нагадаємо, що Порошенко зазначив, що питання автокефалії важливе для державності і національної безпеки. президент порівняв духовну незалежність з політичною самостійністю.

"Заради Господа й ради України, прийміть ваші самі розумні і виважені рішення. Я вірю, що ви правильні люди в правильний час і в правильному місці", - сказав Порошенко учасникам собору.

Сьогодні в Києві проходить Об'єднавчий собор православних українських церков, де оберуть предстоятеля. Потім він отримає томос від Вселенського патріархату. Президент відвідав собор в якості гостя.