В Укразалізниці з'явилися нові тепловози ТЕ33АС, їх вже встигли обкатати. Відомо, що нові локомотиви виготовляє компанія General Electric. Дані махини мають швидкий оборот і можуть здійснити більше рейсів, ніж ті, які працювали раніше на тих же маршрутах.

Про це стало відомо завдяки заяві в. о. голови Укразалізниці Євгена Кравцова.

"Маршрут Комиш-Зоря — Федорівка (відстань приблизно 130 км - ред.) і назад новий локомотив долає в середньому за 3-3,5 години, тоді як тепловози, які до цього часу працювали на цьому маршруті - за 4,5 години", - навів приклад Кравцов.

Також за словами Кравцова відомо, що максимальна вага поїзда, який веде локомотив "Тризуб" на згаданій ділянці, зараз становить 3,9 тис тонн. Однак після першого місяця експлуатації залізничники мають намір переглянути цю норму і визначити, на скільки можна збільшити максимальний вагу поїзда.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

"Запас потужності у тепловоза є. Раніше на цій ділянці ми використовували тільки двосекційні локомотиви, тому що таких потужних односекційних не було", - додав Кравцов.

Варто нагадати, що з 16 грудня Укрзалізниця подарує українцям ще один поїзд, на цей раз – через всю Україну. Головний залізничний оператор країни запускає новий "Нічний експрес" сполученням Запоріжжя-Ужгород. Про це стало відомо з повідомлення в. о. голови Укрзалізниці Євгена Кравцова на сторінці в соціальній мережі Facebook.

Поїзд №3 / 4 відправляється із Запоріжжя о 14:40, 16:35-16:40 зупинятиметься в Дніпрі, 17:14-17:20 - у Кам'янському, 22:59-23:01 - у Білій Церкві, в 5:40-6:06 - у Львові.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що вартість залізничних квитків в Україні в 2019 році значно зросте. "Укрзалізниця" має намір підвищити тарифи як для пасажирських, так і вантажних перевезень, відповідна інформація міститься в пояснювальній записці до консолідованого проекту фінансового плану "Укрзалізниці" на 2019 рік.

Нагадаємо, Укрзалізниця скасувала популярну послугу: що потрібно знати пасажирам, щоб не втратити гроші.

Як повідомляв Знай.uа криваве місиво на залізниці потрапило в об'єктив: страшні кадри з жертвами.

Знай.uа писав, Укрзалізниця запускає новий поїзд: звідки, куди і навіщо.