Київський центр зайнятості склав перелік найбільш високооплачуваних і дефіцитних професій в столичному регіоні нинішньої осені. Підприємці готові "обсипати грошима" головних консултантов (37 тис. грн.), фінансових і маркетингових директорів - 20 тис. грн.

Цю інформацію повідомляє "ХВИЛЯ".

Найцікавіше, що, наприклад, монтажник систем кондиціонування і вентиляції запросто може розраховувати на зарплату цілого фіндиректора – таким фахівцям готові віддавати 19 тис. грн. на руки в місяць.

Охоронець дитячого садка може розраховувати на таку ж зарплату, як у директора - 17 тис. грн. Лише трохи менше (14-15 тис. грн.) зараз платять за будівельними спеціальностями: монтажникам, електрикам і слюсарам.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

При цьому найбільші труднощі роботодавці відчувають при пошуку низькокваліфікованого персоналу. Очолює список дефіцитних професій прибиральник службових приміщень. Не вистачає також бухгалтерів, водіїв, двірників і продавців консультантів. Правда, і платять фахівцям такого толку м'яко кажучи негусто – в середньому 6,4 тис. грн. у місяць.

Згідно з підрахунками чиновників, станом на 1 листопада 2018 року безробітними в Києві числилися 8,5 тис. осіб. Цікаво, що 88% мали вищу освіту, в той час, як людей, що закінчили ПТУ серед шукачів всього 6%.

Нагадаємо, що листопаді 2018 року 43% жителів України заявили, що взагалі не мають збережень. Ці дані були оприлюднені компанією Research & Branding Group, яка проводила опитування серед українців.

Заощадження на термін від одного місяця до двох місяців мають 9-10% респондентів, на термін 3-4 місяці - 8%, а на термін до шести місяців - 5% українців.

За словами соціологів, в порівнянні з лютим 2017 року кількість українців, які не мають заощаджень, зменшилася на 4%, а кількість тих, кому заощаджень вистачило б менше, ніж на місяць, стало менше на 3%.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", до кінця 2018 року українцям підвищать прожитковий мінімум. крім того, на підвищення чекають і інші виплати, в тому чисоі пенсії, аліменти і допомогу по безробіттю.

Раніше портал "Знай.uа" писав, що українцям пояснили, що потрібно зробити, щоб стати банкрутом цілком законно.