Народні депутати запропонували голосити 15 грудня Днем духовної єдності і зробити його вихідним.

ПРо це повідомив нардеп Сергій Міщенко на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

"Для мільйонів українських вірян, які з нетерпінням чекали цієї події в Україні та за кордоном, цей день назавжди став Днем духовної єдності, самостійності Української церкви, яка після понад тисячолітнього перебування у складі інших великих церков виборола своє право на незалежність", — написав він.

Відповідний законопроект №9407 парламентарій зареєстрував в Раді 17 грудня. Текст документа поки відсутній на офіційному сайті Верховної ради.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Однак на своїй сторінці у Facebook Міщенко пояснив, що 15 грудня 2018 року вже увійшло в новітню історію України як День духовної єдності України, бо в цей день відбувся Об'єднавчий собор Православної церкви України. Тому відзначенняцього дня не тільки зменшить вплив іноземної пропаганди, а й посприяє національному єднанню, забезпеченню духовної та національної безпеки України.

У соціальних мережах вже відреагували на таку заяву.

Нагадаємо, що предстоятель Православної церкви в Україні митрополит Епіфаній заявив, що після Об'єднавчого собору митрополит Онуфрій буде лише митрополитом Російської православної церкви в Україні.

Раніше "Знай.ua" повідомляв, що нову українську православну Церкву очолюватиме предстоятель з титулом Митрополит Київський, а не Патріарх. Підкреслимо, що отриманий редакцією документ є початковим варіантом статуту, який затвердив 29 листопада Синод Вселенського патріархату.

"Знай.ua" писав, Митрополит Епіфаній показав Москві, що таке священний обов'язок: "Ми готові прийняти їх з братньою любов'ю". "Після цього документа ми будемо формувати всі відповідні органи".