Президент Петро Порошенко не розмовляв українською 32 роки свого життя. Він опанував державну мову України лише в 1997.

Про це він розповів у понеділок, 17 грудня, на зустрічі зі студентами та творчою інтелігенцією в місті Дніпро.

"Хочу сказати, щоб ні в кого не було ніяких ілюзій: до 1997 року я не говорив українською мовою. Я народився в Одеській області, в селі у бабці був суржик, навчався я весь час російською. Я є яскравою демонстрацію того, що якщо треба, ти спокійно спілкуєшся українською", – сказав Порошенко.

Президент також додав, що нині йому легше дається спілкування українською ніж російською, хоча він досі "пишет по-русски без ошибок" і це може підтвердити "любой диктант". Також Порошенко не забув похизуватися, що володіє ще 5 мовами.

"Зараз, коли я їжджу до країн Східної Європи, я не потребую перекладача. Я хочу, щоб так мали можливість спілкуватися всі українці", – сказав Порошенко.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні
Показати ще

Президент України також підкреслив, що не приймає позиції, наприклад, закарпатців, які хочуть, щоб їхні діти навчалися виключно угорською.

"Я за, щоб вони знали угорську, але якщо вони не будуть знати українську, а уявіть собі, що 75% цих дітей провалили тест на українську мову… То хто ж їх дискримінує? За цих українців я теж буду боротись, захищаючи їхні права вільно спілкуватися угорською, якою я, до речі, крім köszönöm (дякую –ред.) нічого не знаю. Але все ще попереду", – сміючись резюмував глава держави.

Нагадаємо, що Петро Порошенко провів підсумкову прес-конференцію. Подія відбулася в Мистецькому арсеналі в Києві. Президент відповів на запитання журналістів про воєнний стан, Путіна та майбутні президентські вибори.

Раніше "Знай.uа" писав, що президент України Петро Порошенко розповів, чому назвав акт агресії Росії в Керченській протоці війною.

Також "Знай.uа" писав про те, що експерт розповів, скільки військовослужбовців забезпечили житлом, коли міністром оборони був Анатолій Гриценко.