Місцеві мешканці розповіли про результати такої ініціативи. 7 кілометрів україно-румунського кордону захистили колючим дротом з ціллю боротьби з контрабандистами.

Таке рішення прийняли після того, як через порушників на кордоні загинув майор Мукачівського прикордонного загону Вадим Березенський. Невдовзі після трагічного випадку на Закарпатті прибув свіжостворений прикордонний спецназ ДОЗОР з бійцями, навченими інструкторами з балтійських країн, США і Грузії, і новітньою технікою.

Незважаючи на це, контрабандисти продовжували намагатися прорватися через кордон зі своїм нелегальним товаром. Тоді було вирішено затягнути ділянку кордону спіральної колючим дротом. Крім цього, прикордонники ставлять пастки, замасковані "підніжки", щоб зловмисники не змогли далеко втекти. Також кордон систематично розчищають від лісових завалів і чагарників, в яких добре можна заховатися порушникам порядку.

"Вони використовують оптичні прилади, прилади нічного бачення, радіостанції, безпілотники, авто високої прохідності. Там, де не можна проїхати, одягають місцевих в гідрокостюми і переправляють з товаром вплав через річку. Або через гори везуть сигарети на конях караваном", — пояснили в прес-службі Західного регіонального управління Держприкордонслужби України.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

У свою чергу, жителі місцевого села Ділове розповіли, що не особливо вірять в успіх цієї затії.

"Не допоможе їм цей паркан. Спецназ п'є горілку по вечорах, а в 60 метрах сигарети тягають. І так вздовж усього кордону. Сигарети — це єдине, що залишилося реальний засіб заробітку. Люди йдуть на це не від хорошого життя, ризикують сісти у в'язницю…Роботи немає. Тому будуть тягати вантажі і далі, скільки б їх кордони не ганяли. Способи та шляхи завжди знайдуться, а влада не про те думають", — розповіла місцева мешканка.

За її словами, зараз у Діловому немає роботи. Всі, хто міг, виїхали за кордон на заробітки, а в селі залишилися одні алкоголіки. Жителі села не виключають, що незабаром новий паркан з колючого дроту можуть розікрасти або здати на металобрухт.

Нагадаємо, понад 200 українців стали жертвами торгівлі людьми.

Як повідомляв раніше Знай.ua, у місті Коломия Івано-Франківської області правоохоронці викрили злочинну групу, яка протягом двох років тримала в заручниках 32 людини, влаштувавши на окремій території "трудовий табір".

Також Знай.ua писав про те, що керівники Кіровського інтернату в селі Таврійське, що в Запорізькій області використали людей з інвалідністю як робочу силу на присадибних ділянках, повідомляє ТСН.