Білоруська православна церква офіційно заявила про невизнання автокефалії нової Православної церкви України.

Про це йдеться в заяві на сайті Білоруської церкви.

Зяава прозвучала під час загальних зборів Мінської єпархії на чолі з предстоятелем БПЦ митрополитом Павлом у четвер, 20 грудня. В результаті обговорення Білоруська церква заявила про невизнання нової православної церкви в Україні.

"Так звана Автокефальна Православна Церква України на чолі з митрополитом Київським і всієї України Єпіфанієм є розкольницькою спільнотою".

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Українська Православна Церква (УПЦ)
Українська Православна Церква (УПЦ)

Білоруська церква є екзархатом Московського патріархату, тобто канонічним підрозділом Російської православної церкви на території Білорусі.

Нагадаємо, білоруським православним віруючим заборонили брати участь у богослужіннях нової Православної української церкви. Про це повідомив офіційний представник православної церкви Білорусі Сергій Лепін у своєму інтерв'ю "Радіо Свобода".

З повідомлення випливає, що білоруська православна церква так само ставиться до православної церкви України, як і Російська православна церква. Лепін заявив, що це певні зовнішні події, які до життя канонічної православної церкви ніякого відношення не мають.

Також представник підкреслив, що керівництво Білоруської православної церкви не направляло привітання Предстоятелю Об'єднаної української православної церкви Епіфанію.

Раніше Знай.uа писав про те, що у Білорусі священикові заборонили нести службу і іерейский хрест через критику в соціальній мережі. Його звільнили з займаної посади після того, як він висловив свою думку з приводу поглядів глави РПЦ патріарха Кирила.

Патріарх Кирило
Патріарх Кирило

В тексті звільнення зазначено, що таким чином священика покарали "за порушення іерейской присяги, клятвопорушення і систематичні публікації в ЗМІ повідомлень, які порочать Православну церкву і сіють у серцях людей ворожнечу і ненависть".

Також Знай.uа повідомляв, що Білорусь послідувала прикладу РПЦ і розірвала стосунки із Константинополем.