Глава Білоруської автокефальної православної церкви архієпископ Святослав підтримав рішення Константинопольського патріархату про надання автокефалії Української православної церкви.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

"Наша мета - також легалізуватися в Білорусі і офіційно отримати статус автокефалії... В минулому столітті наша церква робила реальні кроки, щоб отримати автокефалію і визнання", - сказав архієпископ.

Він також зазначив, що православ'я в Білорусі починалося з Київської митрополії, яку згодом знищила Москова.

Глава БАПЦ

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот "Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити
Показати ще

Також священик зазначив, що, не дивлячись на те, що УПЦ йша до цього 30 років, отримати автокефалію все ж зможе. а от Білорусі про це залишається поки що мріяти. Церква підпорядкована Москві, і це наразі неможливо.

За словами архієпископа, в разі надання автокефалії українській церкві, це вплине, зокрема, і на долю Білоруської ПЦ, оскільки всі побачать, що все розвивається відповідно до канонів.

Крім того, за словами глави БАПЦ, білоруська церква старіша Російської православної церкви.

"Спочатку хрестили Київ, Полоцьк. У нас були вже свої храми побудовані, і лише потім виникла Москва, цинічно, неканонічно підпорядкувала собі Києво-Литовську митрополію", - зазначив священик.

Церква

Також архієпископ Святослав додав, що без незалежної церкви можна з часом навіть втратитидержаву.

Дивіться: Митрополит Ілларіон про надання Україні автокефалії

Нагадаємо, Митрополит Російської православної церкви Іларіон пригрозив Україні кривавою розправою в разі отримання автокефалії. За словами священика, він у свою чергу зробить все, щоб недопустити втрати їх парафій після створення Єдиної помісної церкви.

Як повідомляв Знай.ua, представник Константинопольського патріархату, архієпископ Іов заявив, що російська церква ніколи не отримувала Томосу, а митрополита у 15 столітті обрали без дозволу Константинополя. Тому автокефалію РПУ можна вважати самопроголошеною.

Також Знай.ua писав, папа Римський на Сицилії звернувся до всіх мафіозі та закликав припинити грішити. Також він додав, що члени мафії не можуть бути релігійними та вірити у Бога.