Митрополит Православної церкви України Епіфаній назвав кількість парафій помісної церкви. За його словани, нині об’єднана церква налічує близько 7 тисяч парафій.

Про це митрополит Епіфаній заявив у четвер, 20 грудня, в одному з шоу телеканалу 1+1.

"Зараз Єдина православна церква налічує приблизно 7 тисяч парафій", - сказав митрополит.

Предстоятель Православної церкви України не береться прогнозувати, скільки ще переходів до незалежної української церкви очікують у наступному році.

"Я б не хотів прогнозувати певну кількість, ставити певні завдання для того, щоб кількісно збільшити цю церкву. Ми повинні працювати над тим, щоб цей процес був мирний, щоб переходи, які будуть у майбутньому, відбувалися тільки мирним шляхом, щоб громада мала право вільного вибору", - сказав Епіфаній.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Він висловив надію, що сигналом для об'єднання стане богослужіння 6 січня на Фанарі, де Епіфанію вручать томос про автокефалію.

"Ми віримо, що це буде певним сигналом для єднання православних в Україні, бо ми бачимо, що серед народу є цей запит до єдності", - сказав митрополит і закликав усіх архієреїв працювати на єдність.

Він також запевнив, що жодного захоплення храмів не буде. Усе буде проходити мирним шляхом.

"Все має проходити на засадах любові і взаєморозуміння. Ми не повинні захоплювати храми, ми повинні переконувати тих, хто ще сумнівається, щоб вони могли захистити приватний вибір і приєдналися до єдиної церкви", - сказав Епіфаній.

За його словами, кафедральним собором Київського митрополита буде Михайлівський собор.

Нагадаємо, український Томос, який буде офіційно отримає новообраний предстоятель Української автокефальної церкви митрополит Єпіфаній, довів до істерики главу РПЦ, патріарха Кирила Гундяєва.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Путін пообіцяв криваві наслідки створення Православної церкви України.

Також "Знай.ua" писав, Верховна Рада України прийняла законопроект, яким зобов'язала Українську православну церкву Московського патріархату в обов'язковому порядку вказувати в назві належність до російської православної церкви.