Національний банк України встановив на суботу, 22 грудня, офіційні курси валют на рівні:

– 100 долар США – 2 743,3934 гривень (-14,294 грн);

– 100 євро – 3 131,3092 гривні (-26,5186 грн).

курс валют
курс валют

Курс долара на міжбанківському валютному ринку в п'ятницю в купівлі і продажу впав на 12 копійок, до 27,38-27,42 грн.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Котирування євро на покупці і продажі знизилися на 28 копійок, до 31,5-31,55 грн.

курс валют
курс валют

Раніше повідомлялося, що МВФ прийняв доленосне для України рішення відкрити нову 14-місячну програму підтримки економічної політики stand-by.

Загальний розмір коштів за програмою – 3,9 млрд доларів. Перший транш обсягом 1,4 млрд доларів повинен надійти в Україну до 25 грудня.

"Кошти вже надходять в бюджет України і допомагають нам забезпечити макрофінансову стабільність, а це особливо важливо напередодні складного виборчого року", – наголосила міністр фінансів України Оксана Маркарова.

Крім того, варто відзначити, що стало відомо, що Національний банк прогнозує за результатами 2018 року рекордний показник прибутку банківської системи України, за термін понад 10 років.

МВФ
МВФ

"За результатами 2018 року сектор отримає прибуток. І, за нашими попередніми оцінками, цей прибуток може стати рекордним за більш ніж 10 років",- повідомила Рожкова.

При цьому чиновниця додала, що за останні 10 місяців українські банки отримали близько 15 мільярдів гривень прибутку.

"Ми прогнозуємо, що прибутковість банківського сектора буде зростати і в наступному році. В першу чергу, це пов'язано із завершенням роботи щодо очищення балансів - за визнанням поганих кредитів, формування резервів, докапіталізації. У майбутньому значних витрат на резерви ми не передбачаємо", - уточнила Рожкова.

Нагадаємо, в Україні знищать десятки банків.

Як повідомляв "Знай.uа" експерт розповів, куди "потягне" долар найближчим часом.

Також Знай.uа" писав, стало відомо, скільки нам з вами доведеться віддати МВФ.