Вашингтон США має намір виділить Україні $10 млн як допомогу Військово-морським силам України після небезпечної ескалації з боку Росії" в Керченській протоці.

Про це повідомив речник Держдепу Роберт Палладіно.

Проте, даний транш попередньо повинен бути схвалений Конгресом. Відзначається, що дані кошти призначені для того, щоб збільшити військово-морський потенціал Києва.

"Ми робимо це спільно з Литвою і великою Британією, які також планують збільшити допомогу Україні у сфері безпеки", - зазначає Палладіно.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Раніше повідомлялося, що Міжнародний валютний фонд спрогнозував значне зростання реального ВВП України протягом наступних двох років.

Наголошується, що за підсумками нинішнього року, зростання реального ВВП очікується на рівні 3,447% проти 3,5%, що експерти Фонду прогнозували ще в жовтні поточного року. У той же час показник економіки в 2019 році зупиниться на рівні 3,916%, а також 4,433% в 2020 році.

При цьому в наступному календарному році зростання зарплати для державних службовців буде обмежено. Зокрема, у підписаному меморандумі йдеться про обмеження зростання заробітної плати для всіх працівників бюджетної сфери у 2019 році.

В той же момент у документі передбачається суттєве збільшення пенсій. Зокрема, мова йде про індексацію виплат для військових і за багатьма іншими спеціальностями.

Нагадаємо, МВФ прийняв доленосне рішення по Україні напередодні Нового року. МВФ виділив Україні кредит у розмірі $3,9 млрд.

Як повідомляв Знай. ua, США озброять Україну до зубів: ВМС і ППО отримають подвійне підкріплення. У наступному році США нададуть Україні нову зброю.

Знай. ua писав, що Україні прийшли 1,4 мільярда від МВФ: все далі в нетрі кредитного рабства. Цікаво, як наша країна збирається розраховуватися з такими боргами.