Першим у Львівській області перейти в Православну церкву України прийняла рішення парафія храму святих апостолів Петра і Павла УПЦ МП, яка знаходиться в Жовкві.

Про це стало відомо завдяки повідомленню настоятеля храму в Facebook архімандрита Маркіна (Каюмов). Також відомо, що архімандрит Маркін очолює прес-службу Львівської єпархії УПЦ МП.

"Шановні земляки... Парафія святих апостолів Петра і Павла міста Жовква приєдналася до помісної автокефальної Православної церкви України. Дане рішення було прийнято на засіданні парафіяльної ради на чолі з настоятелем храму. Напередодні Різдва Христового нехай дух єдності і любові огортає всіх нас і зробить наші серця смиренними яслами дитяти Христа", – написав він.

Архімандрит Маркіян також розповів, що рішення було прийнято 21 грудня, під час засідання парафіяльної ради.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

"Рішення було прийнято спільно на засіданні парафіяльного ради вчора", – повідомив він.

Щиросердечно вітаю православних жовківчан - парафіян храму свв. первов. апп. Петра і Павла м. Жовква на чолі з...

Geplaatst door Димитрій Рудюк op Zaterdag 22 december 2018

Митрополит Львівський і Сокальський ПЦУ Димитрій (Рудюк) привітав у Facebook парафіян і настоятеля храму з цим рішенням.

"Щиро вітаю православних жовковчан – парафіян храму... на чолі з настоятелем архімандритом Маркіяном (Каюмовим) з тим, що вони зробили мужній крок і перейшли в юрисдикцію Львівсько-Сокальської єпархії Православної церкви України", – написав він.

Варто нагадати, що прес-секретар УПЦ МП розповів, що юридичний відділ Київської митрополії УПЦ (МП) аналізує законопроект Ради про перейменування церкви. Він також заявив, що у них немає центру управління в державі-агресора. Про це розповів архієпископ Климент в ефірі "Радіо Свобода".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Євстратій Зоря, архієпископ Чернігівський і Ніжинський, стверджує, що здійснені в УПЦ МП обряди і таїнства залишаються дійсними і при переході в Православну церкву України. За його словами, церква Московського патріархату в Україні - частина єдиної помісної православної церкви.

Нагадаємо, проти Гройсмана порушили кримінальну справу одразу за двома статтями.

Як повідомляв Знай.uа охоронці київського супермаркету жорстоко побили покупців: причина шокує.

Знай.uа писав, Філарет розповів, як насправді "шантажували" конкурента Єпіфанія: все заради того, щоб зберегти єдність.