Екстрена рятувальна операція триває на шахті в чеському Карвіні, де в результаті катастрофи загинули 13 шахтарів.

Про це стало відомо завдяки повідомленням чеських ЗМІ.

Відомо, що рятувальники досі намагаються усунути загоряння. Рятувальну операцію ускладнюють надскладні умови.

Голова правління "Центральної гірничо-рятувальної станції" Петро Бухвальд повідомив, що в даний час на шахті в Карвіні працюють 10 чеських і дві польські рятувальні команди.

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом
Показати ще

"Рятувальна операція не припиняється. В даний час вона полягає в будівництві чотирьох укріплювальних дамб. Цим, власне, займаються як чеські, так і польські рятувальники", - заявив Бухвальд.

Варто нагадати, що рятувальники знайшли трупи восьми людей на руднику Уралкалія в Солікамську. Варто нагадати, що в цій шахті 22 грудня відбулося задимлення. Про це стало відомо завдяки повідомленням російських ЗМІ, які посилаються на прес-службу губернатора Пермського краю. Відомо, що всього в шахті знаходилися 17 людей, з них вісім вийшли на поверхню, ще дев'ятеро з підрядної організації УС-30 опинилися в полоні підземелля.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Росії 9 гірників не можуть визволити з-під землі на шахті в Солікамську через пожежу. Рятувальники борються з вогнем, вийти на зв'язок з людьми не виходить через дим ту високу температуру.

Рятувальники вивели на поверхню вісім шахтарів, серед яких постраждалих немає. Однак ще дев'ять людей на момент написання замітки залишаються у зоні задимлення — вона складає близько 100 квадратних метрів. Гірники знаходяться на позначці 363 метри. Рятувальники поки спустилися тільки на 338 метрів, але вимушено зупинилися через високу температуру. Зв'язок з ними відсутній.

Нагадаємо, три мікроавтобуси зіткнулися під Житомиром: деталі страшної катастрофи.

Як повідомляв Знай.uа поліція знайшла розумників, які атакували аеропорт дрона.

Знай.uа писав, росіянин за штурвалом знищив літак: рятувальники рахують загиблих.