Митрополит ПЦУ Симеон згадав, як служив у Московському патріархаті.

Про це він розповів під час інтерв'ю Liga.net.

Священнослужитель зізнався, що тільки зараз багато зрозумів і не зміг розділити позицію Московського патріархату щодо автокефалії.

"Я тільки зараз багато чого зрозумів. Особливо, коли 13 листопада президент запросив нас на зустріч, а замість цього в авральному порядку УПЦ МП зібрала синод та архієрейський собор. Я не підписав рішення цього собору, що вже тоді викликало велике обурення з боку ієрархії. А потім і нову хвилю інформаційної війни проти наших священиків і віруючих. Я дуже шкодую про те, що 22 роки я, як і інші архієреї, - що ми зомбували наших людей. Говорили, що тільки ми правильні, а інші церковні структури неканонічні і безблагодатні, а діалог з ними неможливий", - сказав Симеон.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Він додав, що на кожному архієрейському зборах у Києві та Москві піднімалося питання про автокефалію України: "Але останнє, що сказала на це Москва - ніколи".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що під Верховною Радою відбувся так званий мітинг-молебень представників Української православної церкви Московського патріархату. Протестувальники вийшли з плакатами "Ми молимося, щоб Господь дав вам розум", "Депутати! Ви слуги народу, його кати? Віруючі УПЦ - це ваш народ". До протестувальників вийшов голова фракції "Опозиційного блоку" Вадим Новинський.

Як повідомляв портал "Знай.uа", православним віруючим Білорусі офіційно заборонили брати участь у таїнствах нової Православної церкви України. Про це заявив офіційний представник Білоруської православної церкви Сергій Лепін. Зокрема, він розповів, що білоруські віруючі не можуть брати участі в богослужіннях новоутвореної Православної церкви України.

"Знай.uа" писав, що Барський Симеон розповів про звичаї УПЦ МП: "Щодо інших, я отримав дуже гарні привітання від інших владик. Наприклад: "Юдо, тебе чекає гілка".