Виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун розповіла, яка користь від алкогольних напоїв і чи варто воно того. Крім того, повідала історію джин-тоніка, яким лікуються з 19 століття.

"Багато людей вважають, що у алкогольних напоїв є лікувальні властивості. Ними розтирають тіло, роблять настоянки або краплі або просто п'ють з метою "оздоровитися". Як можна здогадатися – у вживанні алкоголю великої користі для здоров'я немає", - пояснює Супрун.

При цьому існують алкогольні напої, яким присвоїли статус "лікувальних". Лідером серед них є популярний коктейль джин-тонік.

Проте лікувальні властивості має не сам джин, а безалкогольний тонік. Він має у своєму складі речовину хінін. Речовина це давно використовують у медицині для лікування малярії.

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Супрун розповіла, що у поєднання джина з тоніком є дивовижна історія. Так, в Індії британські офіцери пили тонік для захисту від малярії. Однак цей напій їм дуже не подобався через його гіркоти.

Тоді до тоніку почали додавати воду, цукор, лимон і джин. Саме так винайшли популярний алкогольний коктейль. Черчілль зазначав, що джин-тонік "спас більше життів і сенсу англійців, ніж усі лікарі в імперії".

"Терапевтична доза хініну для лікування малярії становить близько 500 мг, які слід приймати з певною періодичністю. Просто пити джин з тоніком буде недостатньо. Зараз є більш прості і набагато більш ефективні способи, щоб захиститися від малярії", – пояснює Супрун.

На даний момент тоніки з магазину містять невелику кількість хініну і не настільки гіркі, як традиційний. Однак Супрун зазначила, що пити або розтиратися алкоголем для профілактики або лікування хвороб – нерозумно, адже його згубні властивості перекривають можливі позитивні ефекти.

Нагадаємо, Супрун дала убивчий прогноз: який смертельно небезпечної хвороби не уникне кожен шостий українець. Уляна Супрун попередила українців про ризики інсульту. Вони зростають, якщо не лікувати гіпертонію, ожиріння і миготливу аритмію.

Як повідомляв Знай. ua, у мережі показали реалії українських дитячих лікарень. На фото чітко видно поганий стан стін і тумбочок.

Знай. ua писав, що Уляна Супрун взялася за аптеки: українці масово зазнають ліки назад. Українці зможуть повернути придбані ліки в аптеки з 1 січня 2019 року.