Для виходу із пострадянського стану та позбуття статусу колонії, в Україні борються за створення єдиної помісної канонічної церкви.

Це має стратегічну важливість для безпеки держави, вважає президент Петро Порошенко. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

"Проект автокефалії і отримання Томосу виник не з повітря і не спонтанно. Він є органічною частиною нашої осмисленої і вивіреної стратегії на остаточну і безповоротну деколонизацию України від Російської імперії, на повний і беззастережний вихід з пострадянського стану і зі сфери російського впливу", - заявив він.

За словами Порошенка, влада неухильно втілюють цю стратегію в життя з моменту Революції достоїнства до теперішнього часу.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

"Вона проявилася в Угоді про асоціацію з Європейським Союзом, яку я підписав відразу ж після президентських виборів, в ратифікації цієї угоди, незважаючи на шалену протидію Москви, в поглиблену і всеохоплюючу зону вільної торгівлі, в безвізе, в який багато хто не вірив, а сьогодні сприймають як даність, подолання залежності від російського газу і побудові нашої української незалежності, яка потягнула за собою і виграш Стокгольмського суду в розмірі 46 млрд доларів, в розвитку сильної армії, її переході на натовські ие стандарти, прийнятті Закону про національну безпеку, який вибудовує модель, дорожню карту перебудови армії", - наголосив Порошенко.

Єдина Українська помісна православна церква була утворені 15 грудня, на Об'єднавчому соборі.

Нагадаємо, Ватикан фактично визнав нову Православну українську церкву.

Як повідомляв "Знай.ua", російський президентВолодимир Путін під час щорічної конференції в Росії заявив, що створення Єдиної Української Православної Церкви нібито може "набути кривавого характеру".

Також "Знай.ua" писав, православним вірянам Білорусі офіційно заборонили брати участь в таїнствах нової Православної церкви України.