У вівторок, 25 грудня, так званий Верховний суд Криму розгляне апеляції на арешт п'яти українських військових, незаконно захоплених ФСБ Росії біля берегів Криму місяць тому.

українські моряки в полоні агресора
українські моряки в полоні агресора

Відповідну інформацію оприлюднинили на сайті суду.

У повідомленні йдеться, що судові засідання розпочнуться о 10:00 за місцевим часом. Апеляції розглядатимуть п'ять суддів.

суд
суд

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українцям приготуватися до перевірок податкової: вже попередили Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

Зокрема, розглянуть апеляції матроса з буксира "Яни Капу" Сергія Чуліби, мічмана Андрія Шевченка, співробітника СБУ Андрія Драча, старшого матроса катера "Нікополь" В'ячеслава Зінченка і капітана третього рангу Володимира Лісового.

Нагадаємо, український моряк Андрій Эйдер, який був одним із захоплених і поранених в результаті атаки росіян в Керченській протоці, написав лист з московського СІЗО. Він розповів про своє самопочуття і умови утримання.

Полонені українські моряки
Полонені українські моряки

Копію листа опублікувала журналістка Таїсія Турчин на сторінці в Facebook.

"Один з військовополонених моряків, молодий, Андрій Эйдер написав відповідь на мій лист. Нескладно помітити зафарбовані цензором кілька слів. Нам в редакції знадобилося 5 секунд, щоб зрозуміти, які ж слова збентежили тюремних цензорів путінського режиму. А ви зрозуміли?)", - написала журналістка.

Як повідомляв раніше Знай.ua, полонені Росією українські моряки з буксира "Яни Капу" відмовилися давати будь-які свідчення і назвали себе військовополоненими РФ.

Полонені українські моряки
Полонені українські моряки

Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook координатор групи адвокатів Микола Полозов.

"Член екіпажу буксира "Яни Капу" Андрій Шевченко перебуває в гарному настрої, скарг на здоров'я не висловлював. В ході слідчих дій Шевченко заявив, що є військовополоненим і відмовився від дачі інших свідчень", - зазначив Микола Полозов.

Також Знай.ua писав про те, що до кінця 2018 року сім'ям українських моряків, захоплених Росією в районі Керченської протоки, виплатять по 100 тисяч гривень одноразової грошової допомоги.