В рамках реалізації положень Конвенції Ради Європи про запобігання насильству над жінками та домашнього насильства, а також боротьби з цими явищами в Україні 11 січня 2019 року наберуть чинності зміни у Кримінальний кодекс щодо зґвалтування і сексуального насильства.

Таким чином Україна приєднається до 10 країн Європи, де секс без згоди визнається зґвалтуванням, передає ZIK.

Під час визначення чи мало місце сексуальне насильство чи ні, основним аргументом стане чи була згода потрепілої сторони на статеві стосунки, чи ні. Якщо ж згоди на це соднією зі сторон не було, то такі дії будуть вважатися насильством, а отже протиправними.

Юристи зазначають, що сьогодні в Україні до кримінальної відповідальності за насильство можна притягнути лише якщо мають місце погрози, була застосована сила чи зловживання уразливим станом потерпілої особи.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, Копи вирвали 40 нещасних з рабства: заліковували, принижували та заганяли

Поліцейські у Дніпрі затримали двох чоловіків, які під виглядом "реабілітації" оформляли людей до медичних установ, а після змушували працювати на "рятівників" безкоштовно.

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Живодери притягли живе левеня на дитяче свято: від його змученого виду у дітей розривалося серце

У Білій Церкві дитсадок привели маленьке левеня, щоб фотографуватися з ним. Там їх побачили зоозахисники. Вони вважають, що це знущання над твариною. У коментарях до повідомлення одні пишуть, що діти, до яких прийшов цей хижий звір, були задоволені зустріччю, інші - що таке неприпустимо, бо небезпечно. Після скандалу фото з левеням прибрали з соцмереж. Дитячий психолог Тетяна Семенова вважає, що це не кращий приклад для наслідування, так як дітей необхідно вчити поважати звірів, щоб рости гуманнішимм і добрішими.

Також "Знай.ua" писав, що Сотні священиків спіймали на мерзенному занятті: за таке відразу в пекло

Генеральна прокуратура штату Іллінойс опублікувала доповідь за підсумками розслідування сексуального насильства з боку духовенства, передає Associated Press. Приблизно 500 священиків були звинувачені в сексуальному насильстві над дітьми.