Генеральна прокуратура штату Іллінойс опублікувала доповідь за підсумками розслідування сексуального насильства з боку духовенства, передає Associated Press.

Приблизно 500 священиків були звинувачені в сексуальному насильстві над дітьми.

У прокуратурі зазначили, що єпархії Іллінойсу оприлюднили імена 185 священиків, яких, на думку церкви, обгрунтовано звинуватили в сексуальному насильстві над дітьми. Але прокуратура штату з'ясувала, що церква отримала скарги на більш ніж 500 священнослужителів, але змовчала про це.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними
Показати ще

За словами генерального прокурора Іллінойсу Лізи Медіган, католицька церква "не виконала своїх моральних зобов'язань з надання залишилися в живих, парафіянам та громадськості повного і точного обліку всіх сексуально неприйнятних дій, пов'язаних зі священиками в Іллінойсі".

Деякі справи стосуються священиків, які вже померли.

Прокуратура Іллінойсу почала розслідування можливих випадків сексуального насильства серед католицьких священиків у серпні 2018 після оприлюднення аналогічного розслідування в Пенсільванії. Там у насильстві запідозрили понад 300 священнослужителів.

Також раніше повідомлялося, що свідок групового зґвалтування з Уфи може сама піти під суд, передають росЗМІ. Про це стало відомо завдяки їх джерелам. За його словами, вона може бути звинувачена як співучасниця. За даними джерела, вона могла допомагати тримати жертву зґвалтування за руки і голову.

"На даний момент вона перевелася в інше відділення, їй може загрожувати кримінальна справа", - говорить джерело.

Він також розповів про те, в яких умовах утримуються три колишніх поліцейських, яких звинувачують у зґвалтуванні. З його слів випливає, що найгірша камера дісталася Павлу Яромчуку – саме його біоматеріали знайшли на експертизі.

Нагадаємо, скажена блондинка, изрубившая сокирою Porsche в центрі Києва, виявилася відомою співачкою.

Як раніше повідомляв Знай.uа скандальний втікач повернувся в Україну.

Також портал Знай.uа писав, що вся міць жіночої помсти помістилася в одному фото.