У південному індійському штаті Карнатака після вживання релігійної їжі загинули 11 людей, ще понад 90 й досі залишаються в лікарнях.

Про це повідомляють ЗМІ.

Наразі вже відомо, що трагедія сталась у районі Чамараджнагар, де люди отруїлись під час вживання прасада. Відомо, що серед загиблий є й маленькі діти, які теж вживали їжу.

Також відзначається, що у будівлі храму виявили величезну кількість померлих птахів, яких відповідно до традиції підгодовують під час церемонії.

Популярні новини зараз
Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

На даний момент місцева поліція заарештувала двох осіб, причетних до приготування "священної їжі". За попередніми висновками силовиків причиною отруєння стали пестициди, які незрозумілим чином опинились у їжі.

Відзначимо, що Прасад - це освячена їжа, яку їдять після виконання індусами релігійних обрядів. Як правило, це каша з рису або просо з фруктами або солодощами.

Разом з тим варто відзначити, що відомий український лікар-педіатр Євген Коморовський, яка профілактика нежитю буде найкращою.

"Чим викликається нежить? Різновиди нежиті і дії батьків. Чому важливо не дати засохнути слизу в носі? Правила промивання носа. Назальний аспіратор. Алергія, травма, менінгіт, вірус — як визначити причину нежиті і коли ж все-таки треба до лікаря? Місцевий антибіотик і судинозвужувальні краплі в ніс. Нежить при прорізуванні зубів. лікувати або заспокоїтися?" - на усі ці питання популярно відповів Комаровский.

Коли нежить це норма?

За словами фахівця, нежить - це не хвороба, це симптом. Наприклад, коли дитина плаче, у неї закладає та тече з носа. Це є нормою і це проходить само по собі.

Якщо дитина погралась з кішкою і в неї зявився нежить - тут одразу можна припустити, що цей нежить алергічний. ТОму в такому випадку лікують алергію.

Коли нежить є симптомом серйозного захворювання?

Комаровський підкреслив, що нежить буває вірусний, інфекційний, алергічний, як реакція на погане повітря.

Коли не зрозуміло, чому в дитини нежить, потрібно йти до лікаря, щоб він поставив діагноз. Не лікуйте дітей самостійно, навіть при такому, здавалося б, звичному симптомі.

Нагадаємо, убита горем мати просить українців знайти її біляву донечку.

Як повідомляв "Знай.ua", кардіологи навчили серце самовідновлюватися.

Також "Знай.ua" писав, що популярна українська співачка вийшла переможницею в боротьбі зі страшною хворобою.

Масове отруєння школярів у Дніпрі. Другу добу діти скаржаться на нудоту