Китай дозволив ввезення української птиці. Заборона на постачання даної продукції була встановлена в 2005-2006 році – Китайці злякалися пташиного грипу. Тепер поставки відновлено, повідомляє Економічна Правда з посиланням на Держпродспоживслужбу України. Там додали, що інформація відповідає дійсності, хоча офіційного підтвердження з Китаю відомство ще не отримало.

"Ця інформація відповідає дійсності, але в офіційному порядку Держспоживслужба ще її не отримала. Мова йде про зняття заборони на імпорт в КНР м'яса птиці та продукції птахівництва. Тепер буде розпочата процедура узгодження інспекційних та карантинних вимог, а також процедура експорту зазначеної продукції", - повідомили у відомстві

Там же додали, що Китай за пташиного грипу заборонила імпорт українських продуктів птахівництва в 2005-2006 рр ..

"Фактично зняття заборони є однією з передумов відкриття ринку, а не відновленням постачань української птиці та продукції птахівництва в Китай. Досі Україна не здійснювала експорт цієї продукції в КНР", - пояснили у відомстві.

Як повідомлялося, Госпродпотребслужба очікує в 2019-2020 рр. відкриття ринків 24 країн для українських продуктів птахівництва.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Нагадаємо, скоро доведеться класти зуби на полицю – українців грабують експортом, цифри шокують, назріває економічний і продовольчий апокаліпсис.

Про це повідомляють ЗМІ з посиланням на експертну статистику, яка дозволяє відстежити експортні "коливання" за кордон.

"Всесоюзна житниця"
Зернові культури традиційно є основою вітчизняного експорту. У 2017/2018 маркетинговому році Україна продала 39,4 млн тонн зерна на суму 6,4 млрд доларів. Найбільшими покупцями українського зерна стали Єгипет - на $ 724 млн (11,4%), Китай - $ 594 млн (9,3%), Іспанія - $ 459 млн (7,2%), Індонезія - $ 375 млн (5,9%) і Нідерланди - $ 348 млн (5,5%).

За звітний період Україна продала майже 9 млн тонн пшениці на суму 1,6 млрд доларів.

За обсягами експорту зерна Україна входить у трійку світових експортерів, а лідером у цій сфері є США, які продають на зовнішні ринки близько 80 млн тонн зерна в рік.

Як по маслу
Крім того, Україна є найбільшим світовим експортером соняшникової олії, продаючи його більш ніж у 100 країн світу.

Нагадаємо, жовтні в Україні подешевшав ряд соціальних продуктів харчування.

Про це свідчать дані інфляційного барометра, зафіксовані в період з 1 по 31 жовтня, пише Хвиля.