Новий рік приніс дуже нерадісні новини. Так, з 1 січня 2019 року в Україні вступили в силу нові тарифи на гарячу воду і опалення.

Про це стало відомо завдяки постанові Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП).

Опалення
Опалення

Нагадаємо, що ще 10 грудня НКРЕКП затвердила нові тарифи, підсумки були оперативно опубліковані в газеті "Урядовий кур'єр".

Під час засідання комісії голова регулятора Оксана Кривенко підкреслила, що підвищення тарифів пов'язане з рішенням уряду про підвищення тарифів на газ, оскільки газ в середньому по Україні займає 76% в ціні виробництва теплової енергії.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

нові тарифи на комуналку
нові тарифи на комуналку

У той же час вона заявила, що нові тарифи не перевищують розміру підвищення цін на газ для населення (на 23,5%).

Зокрема, тариф "Київтеплоенерго" на виробництво тепла для мешканців Києва виріс на 22,7%. Для релігійних організацій тариф підвищено на 105,8%. Однак для бюджетних організацій тариф знижено на 17,1%, для інших на 17,1%.

Варто нагадати, що новий 2019 рік готує для українців чимало змін у соціальній сфері, які стосуються пенсій, зарплат, виплат по догляду за дитиною та ряду інших важливих метаморфоз. Відповідні зміни зафіксовано у Законі про Державний бюджет на 2019 рік.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що збільшення мінімальної зарплати і пенсій, нові правила постачання послуг ЖКГ та субсидії "живими" грошима - на всі зміни слід чекати вже після Нового року. Також в Україні по-новому перевірятимуть бізнес і реєструвати безробітних.

Держбюджет України на 2019 рік передбачає розмір мінімалки в 4173 гривні. Це на 12% більше від нинішніх 3720 гривень. Тобто мінімальна зарплата з Нового року зросте на 447 гривень. Тому для всіх, у кого заробітна плата вираховується з прив'язкою до "мінімалки" – дохід зросте.

Нагадаємо, сигарети, газ та інтернет: що і наскільки подорожчає з Нового року.

Як повідомляв Знай.uа розмитнені "євробляхи" можна продавати без доплати: щедрий подарунок від митників.

Знай.uа писав, безкоштовна медицина в Україні: 50 послуг, які оплатить держава.