"Нафтогаз", який продовжує відвойовувати у російського "Газпрому" компенсації, жорстко розкритикував постанову українського уряду за надання населенню житлових субсидій у грошовій формі замість розрахунку "живими" грошима.

Про це стало відомо завдяки повідомленням "Нафтогазу" на офіційній сторінці в соцмережі Facebook.

Оформлення субсидії
Оформлення субсидії

"На жаль, наші зауваження і пропозиції не враховано. Ми пропонували, щоб українці отримували живі гроші на свій рахунок і самостійно, без перешкод розпоряджалися ними. У той же час грошима і далі розпоряджатимуться постачальники послуг", - наголошується в повідомленні "Нафтогазу".

Нафтогаз
Нафтогаз

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."
Показати ще

Так, на думку представників "Нафтогазу", постанова несе в собі певні ризики.

"Якщо держава розраховуватиметься не вчасно, субсидіантам доведеться оплачувати повний рахунок самостійно", - вважають у "Нафтогазі".

Варто нагадати, що на території Росії стрімкими темпами виснажуються старі родовища, в той час, як знайти нові поклади з сировиною, яка легко витягується, поки не вдається. Згідно з даними проекту російського Міністерства природних ресурсів і екології, нинішні показники нафтовидобутку в Росії "недостатньо забезпечено запасами розроблюваних родовищ".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в "Нафтогазі" вже визначилися з кількістю грошей, які необхідно відсудити у "Газпрому". Так, сума фінансових претензій "Нафтогазу" до російському монополіста, в рамках судових процесів, становить 18,7 мільярдів доларів. Про це стало відомо завдяки заяві голови правління "Нафтогазу" Андрія Коболєва.

За його словами, в рамках раніше виграного арбітражу у Стокгольмі українська компанія має намір стягнути з Газпрому" 2,1 мільярда доларів. Українська компанія в якості компенсації планує накласти арешт на європейські активи "Газпрому".

Нагадаємо, Коболєв не зміг витратити новорічну премію: занадто багато мільйонів.

Як повідомляв Знай.uа святкувати зарано, але можна приготуватися: ціни на автогаз різко обвалилися.

Знай.uа писав, Нафтогаз переведе українців на буржуйки: і вівці цілі, і Коболєв в теплі.