Український фільм "Позивний" Бандерас побореться за перемогу на міжнародному кінофестивалі в London IFF 2019.

Про це пишуть українські ЗМІ з посиланням на анонс прес-служби Держкіно.

У повідомленні сказано, що фільм братиме участь відразу в трьох номінаціях: "Кращий фільм іноземною мовою", "Краща операторська робота у фільмі іноземною мовою" і "Кращий виконавець головній ролі у фільмі іноземною мовою ", повідомляє прес-служба Держкіно України.

"Проект військового детектива" Позивний "Бандерас" "від компанії Три-Я-Да продакшн став одним з переможців Дев'ятого конкурсного відбору Держкіно і отримав 19 млн 565 тис. грн. державного фінансування (50% від загальної вартості виробництва), - розповідають творчі стрічки.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Головна сюжетна лінія стрічки розповідає про групу українських контррозвідників, які восени 2014 намагаються запобігти диверсії в зоні АТО.

Режисером фільму є Заза Буадзе, сценарій написаний Сергієм Дзюбою спільно з Артемієм Кірсанова за мотивами щоденників нацгвардейца Сергія Башкова з позивним "Індіанець" і розповідей воїнів АТО. Головну роль в картині виконав Олег Шульга.

Нагадаємо, кожен повинен сходити на новий фільм про українських розвідників на Донбасі - "Позивний Бандерас". Ця картина знята на високому рівні, ця історія розповідає про те, що дійсно відбувається зараз в нашій країні.

Про це стало відомо завдяки заяві колишнього стрільця-парамедика штурмової роти добровольчого батальйону "Донбас" Сергія Міщенко в інтерв'ю для "Радіо Свобода".

Міщенко розповів, наскільки авторам фільму вдалося передати атмосферу. Які деталі є точними, а що не відповідає реаліям. А також - чому таке кіно треба підтримувати.

Як повідомляв раніше Знай.ua, в київському кінотеатрі "Жовтень" відбулася церемонія відкриття другого кінофестивалю "Київський тиждень критики". На церемонії нагородження українські кінокритики назвали "Донбас" режисера Сергія Лозниці кращим повнометражним ігровим фільмом. Про це повідомляє Lb.ua.

Також Знай.ua писав про те, що в Україні була знята романтична комедія "Секс і нічого особистого" з шоуменом Сергієм Притулою у головній ролі.