Рівно 10 років тому, 3 січня 2009 року був створений перший блок і перші 50 біткоїнів, пише Reuters.

Видання обрало важливі події у розвитку та становленні біткоїну в його перше десятиліття. Ось деякі з них:

31 жовтня 2008 року Анонім, який називає себе Сатоші Накамото, випускає девятилистковий академічний документ, в якому розповідається, як буде працювати біткоїн.

3 січня 2009 року Накамото запускає перший блок біткоїнів на блокчейні. Кілька днів потому Накамото відправляє біткоїни в їх першу операцію.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Жовтень 2009 року New Liberty Standard встановлює ціну біткоїну на рівні 1309,03 биткоинов за $1.

Лютий 2010 року Dwdollar створює перший в світі ринок біткоїнів.

22 травня 2010 року Розробник програмного забезпечення Laszlo Hanecz купує дві піци за 10 тис. біткоїнів. У широких колах цей факт відомий як перший раз, коли цифрова валюта використовується за прямим призначенням - купівлі товарів.

17 липня 2010 року Запускається Mt. Gox, яка в кінцевому підсумку стає найбільшим у світі біткоїн-обмінником, до банкрутства в 2014 році.

28 листопада 2013 року По мірі збільшення уваги ЗМІ, біткоїн в перший раз перевищує $1 тис. Він падає нижче цього рівня тільки через кілька днів і більше не досягає такої ціни протягом трьох років.

28 лютого 2014 року Токійська Mt. Gox подає прохання про захист від кредиторів згідно із законом про банкрутство, після того, як хакери вкрали близько 850 біткоїнів — на суму близько півмільярда доларів США і $28 млн готівкою. Це найбільша крадіжка в історії цифрових валют.

10 грудня 2017 року Чиказькі біржові оператори Cboe Global Markets Inc і CME Group Inc запускають торгівлю ф'ючерсами на біткоїн, дозволяючи професійним інвесторам робити ставки на ціну цифрової валюти.

18 грудня 2017 року Біткоїн досяг рекордного рівня в $19,7 тис. на криптовалютной біржі Bitstamp. Це була пікова точка і в стані афекту біткоїн піднімається більш ніж на 1300%, оскільки роздрібні інвестори скуповують криптовалюту.

29 червня 2018 року Біткоїн падає до найнижчого рівня з моменту його грудневого піку, чому сприяє більш жорсткий регуляторний нагляд у всьому світі і послаблення інтересу з боку роздрібних інвесторів.

19 жовтня 2018 року Глобальний спостерігач у боротьбі з відмиванням грошей говорить, що в наступному році будуть встановлені правила того, як уряди повинні регулювати обмін криптовалютами в цілях викорінення злочинного використання біткоїнів і інших цифрових валют.

Нагадаємо, криптовалюта видає передсмертні зітхання, люди рвуть волосся на голові.

Як раніше повідомляв "Знай.ua" біткоїн-мільйонер обрушив грошовий дощ на голови перехожих.

Також Знай.uа" писав про те, що чому банки не будуть працювати з криптовалютой.