За добу на Донбасі жоден український військовослужбовець не постраждав, проте російські окупаційні війська один раз порушили режим припинення вогню.

Про це повідомляє прес-служба Операції об'єднаних сил в Facebook.

Зокрема, відомо, що опорні пункти українських воїнів бойовики обстріляли з гранатометів.

"Опорні пункти наших військ були обстріляні з гранатометів різних систем в районі хутора Вільний на Луганському напрямку", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Крім того у прес-службі додали, що українські воїни продовжують гідно відповідати на провокації проросійських бойвиків, при цьому дотримуючись наявних домовленостій у рамках Мінського процесу.

"Українські військові продовжують надійно контролювати противника на лінії зіткнення, дотримуючись при цьому умов повного припинення вогню. Ситуація в районі проведення ООС залишається під контролем українських військових", - додали в прес-службі.

Разом з тим варто відзначити, що військовий експерт і блогер Олексій Арестович поділився імовірним сценарієм розвитку подій на Донбасі.

Арестович відзначає, що на Донбасі можливий розвиток подій за чеченським варіантом – українські збройні сили об’єднуються з так званими "повстанцями" "ЛНР-ДНР" і виганяють російських окупантів.

Експерт вважає, що наразі на Донбасі вкрай заплутана ситуація, адже сепаратистам відкрито говорять, що Донбас – це не частина і не буде частиною Росії.

"Росіяни сепаратистів переконують: "Ви будете завжди з ними жити, але все ж зраджуйте їх!" І щоб не приходило в голову, що це ідіотизм, командирів взводів в "ЛНР-ДНР" контролюють російські офіцери. І всіх розумних перестріляли", – говорить експерт, додаючи, що немає сенсу сваритися з людьми, з якими ти приречений жити в одній державі.

При цьому блогер не відкидає того варіанту, що можливо, спочатку все починалося інакше – "було якесь донбаське повстання з якимись своїми ідеалами". Однак протягом розвитку подій всіх ідеалістів перестріляли.

Тепер там, на Донбасі, вважає Арестович, “суцільна свинцева російська "миколопершівська" реакція”.

"Люди повинні зрозуміти, що їм все-таки треба бути з тими, з ким жити далі. Не з тими, хто змушує стріляти в тих, з ким майбутнє. І тоді можливий чеченський варіант – українські збройні сили об’єднуються з "арміями" "ЛНР-ДНР" і виганяють росіян", – резюмує Арестович.

Нагадаємо, окупанти на Донбасі масово помирають без жодного пострілу, від цієї "епідемії" не лікують.

Як повідомляв "Знай.ua", окупанти лишили жителів Горлівки без мобільного зв'язку.

Також "Знай.ua" писав, що терористи так відгуляли Новий рік, що повбивали один одного.

Уся "сіра зона" на Донбасі звільнена і взята під контроль ЗСУ - Бірюков