Національний банк України визнав недійсною банківську групу "Форвард". Про це свідчать дані НБУ.

Дане рішення прийнято 29 грудня 2018 року. Банківська група "Форвард" була зареєстрована в лютому 2017 року. На момент визнання її недійсною у групу входили: банк "Форвард", СК "Довіра та Гарантія" і "Універсальне бюро кредитних історій". Контролером групи значився Рустам Васильович Таріко.

НБУ вже визнав 7 банківських груп недійсними.

Популярні новини зараз
Вершкове масло та соняшникова олія: українців попередили про нові ціни Затримка виплат: Пенсійний фонд пояснив, що буде з пенсіями та субсидіями за травень Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло
Показати ще

Раніше повідомлялося, що у Національного банку України спалахнув інтерес до великих номіналів готівкових грошей. Так, Нацбанк попросив українські банки відзвітувати по банкноті €500. Відомо, що банки повинні надати інформацію по обміну таких купюр до 14 січня.

Про це стало відомо завдяки офіційними даними НБУ, пише UBR.ua.

Нацбанк
Нацбанк

Відомо, що чиновники дуже просто пояснили свою допитливість: громадяни чомусь звертаються в їх теруправління для обміну п'ятисоток на гривню, хоча центральний банк не проводить таких операцій. Тому НБУ потрібно знати, куди відправляти клієнтів.

Також ми писали, що НБУ оштрафував доньку російського "Сбербанку" в Україні на суму 94,736 мільйона гривень за повторне здійснення ризикової діяльності у сфері фінансового моніторингу.

Наклали санкції за те, що дочка "Сбербанку" проводила (у тому числі на підставі недійсних документів) великомасштабні фіноперації з видачі готівки з рахунків клієнтів–юросіб, що містять ознаки таких операцій, які можуть бути пов'язані з легалізацією кримінальних доходів, здійсненням фіктивного підприємництва.

У НБУ кажуть, що не раз застосовували подібні заходи впливу за подібні фіноперації в 2015 і 2017 роках.

Як раніше повідомляв "Знай.uа", українці зможуть обміняти валюту прямо в банкоматі.