Відомий український журналіст і письменник Андрій Цаплієнко привітав країну з отриманням Томосу - повною незалежністю української церкви від російського патріархату. От тільки зробив це журналіст дивним способом.

"Томос в хату! Боже, дякую тобі за Карпати i за нашу свободу! Віри i перемоги всім нам!" , - написав він на своїй сторінці в Facebook.

Томос в хату! Боже, дякую тобi за Карпати i за нашу свободу! Вiри i перемоги всiм нам!

Geplaatst door Andriy Tsaplienko op Zaterdag 5 januari 2019

Відомо, що привітання "Вечір в хату", яке, швидше за все, апрпріював Цаплієнко, пішло з тюремного жаргону - це побажання якнайшвидшого настання темного часу доби, яке максимально сприяє "чорній" масті.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

На Telegram-каналі Makarenko.Live вирішили продовжити фразу журналіста в знайомому стилі - "Томос в хату, служба в радість, кагор у соладість, шановне панство".

Томос в Україні
Томос в Україні

Нагадаємо, у мережі показали фото Томосу про автокефалію Православної церкви України.

Відповідні фотографії оприлюднив Президент України Петро Порошенко у своєму Facebook.

Зараз вже відомо, що документ-оригінал оформлено і написано на пергаменті. Його ще вчора привіз до Вселенського патріарха Варфоломія ієромонах і каліграф Лука.

Томос в Україні
Томос в Україні

Документ-оригінал Томосу каліграфічно оформлений і написаний на пергаменті. Його 4 січня привіз в Константинополь ієромонах, іконописець і каліграф Лука.

Богослужіння розпочнеться о десятій годині ранку. Заплановано також участь президента України Петра Порошенка, голови Верховної Ради Андрія Парубія та інших депутатів, капеланів та волонтерів.

Вхід на територію храму під час богослужіння буде обмежений. Це зроблено з метою безпеки. У той же час усі віруючі зможуть взяти участь у молитві і спостерігати за богослужінням з великого екрану на Софійській площі.

Нагадаємо, Єпіфаній змінив вектор і зробив несподівану заяву про РПЦ.

Як повідомляв "Знай.uа", Вінницький священик зібрався нам'яти боки РПЦ на суді.

Також Знай.uа писав, що Епіфаній звернувся до українців.