Вантажне судно Volgo-Balt 214, яке затонуло в Чорному морі, могло перевозити вугілля, яке добули на окупованих територіях Донецької і Луганської областей.

Цю інформацію повідомили в Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб, передає "РБК-Україна".

Відомо, що судно транспортувало вугілля з порту Азов (Російська Федерація) в порт Самсун (Туреччина).

"Цей російський порт в Ростовській області часто використовується для незаконного вивозу вугілля з окупованого Донбасу у порти Туреччини та інших країн". розповіли в міністерстві

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Крім того, в МінВОТ відзначили, що корабель Volgo-Balt 214 ходив під російським прапором до літа 2017 року.

Нагадаємо, в Чорному морі біля берегів Туреччини затонуло судно з російськими і українськими моряками, в результаті чого загинули четверо українців. Відомо, що аварію спровокував сильний удар хвилі.

Про це в коментарі "112" повідомив начальник Управління департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ України Василь Кирилич.

"В територіальних водах Туреччини затонуло вантажне судно, яке ходило під прапором Панами. В результаті удару хвилі судно не витримало, розламалася і почало тонути. Команда дала береговій охороні сигнал про порятунок", – зазначив Кирилич.

Всього на судні було 13 членів екіпажу: дев'ять громадян України, двоє азербайджанців і двоє росіян.

Також раніше портал писав, що біля Кіпру сталася пожежа нофтового танкера. В результаті інциденту постраждали двоє членів екіпажу.

Біля узбережжя кіпрського міста Ларнака загорівся нафтовий танкер під назвою "Athlos". П'ятеро членів екіпажу стрибнули прямо в море, щоб врятуватися. Двох з них госпіталізували з сильними опіками. Трьох інших людей, які були на борту, направили в лікарню для медичного обстеження.

Як повідомляв "Знай.uа", під час шторму, який обрушився на окуповану Керч на минулих вихідних, у міському торговельному порту затонув 14-метровий буксир "РБТ-18"ростовської компанії "Магнус" з 700 дизельного палива на борту.

Також портал "Знай.uа" писав, що "вбивця підводних човнів" пронісся над Чорним морем і узбережжям Криму.