День Республіки Сербської

В цей день у 1992 році проголосили Республіку Сербську Боснії і Герцеговини, а 28 лютого у тому ж році прийняли її Конституцію. Боснія і Герцеговина 5 квітня того ж року проголосили свою незалежність від Югославії, але РСБіГ, яка була в її складі, оголосила, що відділяється від Боснії і Герцеговини і буде і далі у складі Югославії. Республікою Сербською вона називається з 12 серпня 1992 року. Цей день – державне свято і вихідний день, на честь якого влаштовують різні заходи, концерти, мітинги, походи і т. д.

Національний день мучеників в Панамі

Цей день заснували в пам'ять про 1964 рік. Тоді 9 січня приблизно 200 студентів і учнів пройшли маршем уздовж Панамського каналу з панамським прапором. Це був мирний протест проти присутності американських військ. Для панамців це довгі роки був дуже важливе питання справедливості, найчастіше між панамцами і північноамериканськими військовими виникали конфлікти. На цей протест військові відповіли вогнем, більше 20 студентів загинули, і ще сотні поранені. Тому спорудили монумент Героям панамської нації і заснували цей день в честь полеглих протестантів.

Панамський канал

Православні свята:

  • Апостола первомученика і архідиякона Стефана
  • Святки.

День пам'яті Рауда Сильного

Існують послідовники язичницької віри Асатру в Скандинавії і в Ісландії, згідно з якою обожествляются сили природи, люди зберігають традиції і фольклор корінного населення країни. Король Олаф намагався насадити християнство в політичних цілях, а Рауд Сильний відмовився. Він був землевласником і послідовником Асатру, за що і віддав своє життя. Олаф Трюгвасон стратив Рауда жахливим способом: він пустив через залізний горн в горло засудженого отруйну змію. Такий злочин – це своєрідний акт відкидання Асатру. А потім Олаф ще й конфіскував його землі та багатство. Тому язичники п'ють сьогодні з рогу або кубка бренді або вино в честь Рауда Сильного.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
Показати ще

Іменини

Антоніна, Степан, Тихон, Федір

Раніше Знай.ua писав, нові правила прописки вдарять по гаманцю і гордості українців. Перевіряти будуть навіть засоби гігієни та одяг

Нагадуємо, Томос взято, на черзі – патріархат. Філарет розкрив плани УПЦ, Константинополь підтримає.

Раніше Знай.ua повідомляв про способи догляду за волоссям взимку, щоб вони не електризувалося, і можна було виглядати відмінно і доглянуто завжди.