Надання Україні Томосу про автокефалію безперечно можна назвати історичною подією для нашої держави. Сотні людей чекали вісім годин поспіль перед собором, поки Порошенко вирішить це питання із релігійними представниками.

Та, на жаль, ситуація в суспільстві така, що цьому ніхто не поспішає радіти. Земляки вкрай збідніли, і віра автоматично відійшла на другий план. На це звернув увагу на своїй сторінці у Facebook блогер Михайло Шнайдер.

"Автокефалія це добре. Томос це прекрасно. Духовна їжа необхідна кожному, незалежно від віку і соціального статусу. Але крім духовної, існує їжа цілком матеріальна. Та, без якої людина просто не зможе існувати. Та, за якою з самого ранку, вибудовується черга стареньких з вимерлими очима. Вони стоять по кілька годин, за тарілкою супу і шматком хліба. Як ви думаєте, їх цікавлять питання церкви і релігії? Їх цікавлять патріархати та конфесії? Я думаю що ні. На голодний шлунок про духовність думати дуже важко", - зазначив Шнайдер.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Блогер додав: рівень цивілізації в країні визначається ставленням до пенсіонерів, дітей та тварин. З чим у нас поки що великі проблеми.

Дивіться: Томос у Києві: у Софії Київській показали історичний документ

Цікаво, що минулого року Україна посіла 123-тє місце зі 140 країн за рівнем особистого багатства населення, показник якого на середину 2018 року складав $1563 долари. про це свідчать результати щорічного звіту про світовий добробут Global Wealth Report, підготовленого швейцарським фінансовим конгломератом Credit Suisse.

Найближчі сусіди попереду - Непал (2054 дол.), Камерун (2282 дол.), Кенія (2306 дол.) Бангладеш (2 332 дол), Лесото (2640 дол.). Позаду в списку - Білорусь (+1563 дол.), Таджикистан (1364 дол.), Замбія (+1197 дол.), Сирія (1190 дол.), Малі (1094 дол.).

Найгірші позиції в списку зі 140 країн в ДР Конго (331 дол.), Ефіопії (167 дол.) і Малаві (141 дол.), Для визначення рівня багатства Credit Suisse враховує як фінансові (наприклад, банківські депозити), так і нефінансові активи (наприклад, нерухомість).

За рівнем багатства загалом Україна як країна займає 80 місце в світі з сукупним багатством в 55 млрд доларів. Найближчі сусіди попереду в списку - Кенія, Литва, Естонія, Сальвадор і Казахстан. Сусіди позаду - Латвія, Азербайджан, Грузія, Мальта і Болівія.

Дивіться: Україна у "рейтингу бідності"

Нагадаємо, на Фанарі в храмі Святого Георгія (Стамбул) 6 січня відбулася церемонія вручення Томосу про автокефалію Україні. Як повідомляв "Знай.ua", українцям пояснили, де зберігатимуть Томос. Також "Знай.ua" писав, названо дату інтронізації митрополита Епіфанія.