У Мелітополі Запорізької області школярка захворіла на туберкульоз, заразившись від брата.

"Школярка перебуває зараз на лікуванні в дитячому відділенні в облтубдиспансері нашому обласному", - передає ГУ "Запорізький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України".

Наголошується, що школярка контактувала з братом, який хворів на туберкульоз. Мати дівчинки, у свою чергу, тривалий час не оглядала дитину.

"Ми всі знаходимося в групі ризику, всі ми можемо захворіти, залежно від стану імунної системи", - кажуть у лабораторії.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, Великий живіт — коротка пам'ять: чим небезпечний черевної жир

Вісцеральний жир провокує розвиток слабоумства у чоловіків і жінок.

До такого висновку прийшли дослідники з Університету Лафборо після того, як виявили, що у людей з жирові відкладення в районі живота спостерігається знижений рівень сірої речовини в мозку, повідомляє Daily Mail.

Медики вивчали показники здоров'я понад 9600 чоловік у віці від 40 до 69 років, виміряли обсяги талії і стегон, а також індекс маси тіла.

Як раніше повідомляв "Знай.ua" Невидимий вбивця: вчені розробили експрес-тест на променеву хворобу

Дослідники з Університету штату Північна Кароліна розробили нову методику, яка оцінює рівень радиационного опромінення за 60 хвилин.

За словами винахідників, метод дозволить виявляти небезпеку і ступінь опромінення у випадку радіаційної катастрофи, повідомляє Science Daily.

Також Знай.ua" писав про те, що Супрун пояснила, чи можна викликати на будинок сімейного лікаря

Виконуюча обов'язки Міністра охорони Здоров'я України Уляна Супрун у своєму свіжому заяві торкнулася проблеми виклику сімейного лікаря на будинок і розставила крапки над "і". Виявляється, медреформа не звільняє лікарів від необхідності приїхати додому до пацієнта, якщо це необхідно. Викликати сімейного лікаря на будинок можна і потрібно, вважає глава Моз. Ці питання повинні вирішуватися особисто, між лікарем і пацієнтом, вважає Супрун – таку думку в. о голови Моз передає видання УНН.