Бекон і чорний кофе на сніданок, або вівсянка і банани?

Якщо ви плануєте скинути вагу у 2019 році, то обов'язково натрапите в інтернеті або серед друзів і сім'ї на бурхливі дебати про те, як найкраще це зробити, повідомляє Daily Mail.

Дослідження в області харчування надзвичайно складні, і навіть найбільш шановані наукові праці містять великі застереження. Люди настільки різні, що практично неможливо проводити наукові роботи, які показують, яка дієта дійсно працює.

Менше вуглеводів

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."
Показати ще

Низьковуглеводна дієта заснована на тому, що рафіновані вуглеводи в таких продуктах харчування, як білий хліб, швидко перетворюються в цукор, що призводить до енергетичних коливань і голоду.

Якщо скоротити кількість вуглеводів, то втрата ваги дається набагато легше, тому що замість цього ваше тіло буде спалювати жир для палива.

Дослідження, очолюване автором книг, який просуває низьковуглеводні дієти, Девідом Людвігом, розглянуло питання про те, як різні рівні вуглеводів може вплинути на те, як організм використовує енергію.

Сам автор вважає, що підхід може бути найбільш ефективним для людей, що страждають від діабету.

Менше жирів

Протягом багатьох років людям радили наглядати за жирами, які містяться в продуктах харчування, зокрема м'ясо, горіхи, яйця, масло і масло.

Зменшення жиру у раціоні розглядалася як засіб, оскільки грам жиру містить в два рази більше калорій, ніж та ж кількість вуглеводів або білків.

Багато говорять, що ці поради мали зворотний ефект, ненавмисно давши нам право ковтати нежирне печиво, торти та інші продукти, які замість рафінованих вуглеводів і цукру тепер винні в тому, що у нас більш широка талія.

Експерти з харчування поступово відходять від загальних рекомендацій щодо обмеження втрати ваги жирів. Жири необхідні для поглинання важливих поживних речовин і можуть допомогти нам відчути себе повноцінними.

Так що краще?

Ще одне велике дослідження в минулому році виявило, що низковуглеродні дієти і дієти з низьким вмістом жиру були приблизно так само ефективні для зниження ваги. Результати варіювалися за окремим особам, але через рік люди в обох групах скинули в середньому від 5 до 6 кг.

Учасникам обох груп було рекомендовано зосередити увагу на мінімально перероблених продуктах харчування, таких як продукти харчування і м'ясо, приготовлені вдома. Всім було рекомендовано обмежити додавання цукру і рафінованого борошна.

За словами вчених, є купа способів схуднути: можна харчуватися тільки сирою їжею або стати вегетаріанцем, або відмовитися від глютену, або дотримуватися іншого привабливого режиму харчування.

Однак, що допоможе саме вам — це інше питання.

Нагадаємо, середземноморська кухня підвищує ефективність статинів.

Як повідомляв портал "Знай.uа" дієта з високим вмістом овочів і оливкової олії знижує ймовірність розвитку серцево-судинних захворювань на 25 %.

Також "Знай.uа" писав, що середземноморська дієта володіє лікувальними властивостями і можуть служити в якості профілактики онкологічних захворювань.